Anamaria Radu despre relatia parintilor cu gradinita copilului

Gradinita este a doua familie a copilului, mai ales in cazul celui care petrece 8-10 ore zilnic in institutie. Din aceasta perspectiva, este extrem de importanta relatia parintilor cu gradinita copilului. Cum ar trebui sa fie aceasta relatie, afla de la Anamaria Radu, director la Gradinita nr. 168 din Bucuresti.

,,Parintele trebuie sa se gandeasca ca gradinita este un partener. (…) Parintele trebuie sa se gandeasca ca noi cadrele didactice ajungem sa petrecem mai mult timpul cu copilul decat petrece el. Parintii trebuie sa fie deschisi, sa fie sinceri, sa fie convinsi ca aici ( nota red. la gradinita) sunt cele mai bune intentii, sa fie convinsi ca in momentul in  care li se transmit anumite informatii, nu sunt rau voite chiar daca de multe ori informatia pe care o primesc nu convine. A ignora un adevar nu inseamna ca nu exista si daca exista o problema reala, mai mult sau mai putin grava, parintele se va confrunta daca nu acum, la scoala cu ea si la scoala nu mai este acel timp de-a se rezolva din mers acea problema, pentru ca interventia timpurie face minuni in orice problema ar avea acel copil. Parintele trebuie sa fie deschis, sa fie sincer despre probleme medicale. Sa vada in cadrul didactic un partener”, a precizat Anamaria Radu.

Atunci cand exista tensiuni intre parinte si cadru didactic, copilul simte acest lucru, de aceea e bine ca situatiile tensionate sa se rezolve de indata. Pe de alta parte, parintii care sunt neincrezatori in cadrele didactice de la gradinita, prin dialog si discutii pot incerca sa-si capete increderea. In ceea ce priveste evenualele tensiuni create, directorul Gradinitei nr. 168 din Bucuresti ii sfatuieste pe parinti sa mearga sa vorbeasca cu cadrul didactic respectiv.

,,Pana la director e cadru didactic, directorul isi are rolul de manager, dar lucru direct cu copilul ii apartine cadrului didactic. Parintele trebuie sa vina sa vorbeasca, sa isi faca timp. Asta e marea problema ca parintele nu mai are timp si doreste rezolvare cat ai bate din palme. Nu se poate si daca e vreo problema trebuie sa ai timp pentru copilul tau. Copilul l-ai facut nu ca sa ti-l creasca gradinita, sa ti-l educe. Nu iti da gradinita o reteta pe care sa o aplici pentru copilul tau”, e de parere Anamaria Radu.

Vezi intreg materialul video aici

Vedeti pe aceeasi tema:

Cum sa alegi gradinita potrivita

Gradinita obligatorie de la grupa mica. Opinia unui director de gradinita