Bacalaureat 2021: 52.874 de note au fost modificate in urma contestatiilor.

Dupa revoltele aduse de schimbarile notelor in urma contestatiilor de la Evaluarea Nationala din acest an, surprize majore apar si in legatura cu rezultatele de la Bacalaureat. 52.874 de note au fost modificate, dupa ce au fost depuse 56.000 de contestatii. Acest lucru inseamna ca “15% din lucrari au fost contestate”, potrivit ministrului Educatiei, Sorin Cimpeanu.

Am avut 56.000 de contestatii, au fost modificate notele pentru aproape 53.000, peste doua treimi au fost modificate in plus. Este vorba de 52.874 de note care au fost modificate in urma contestatiilor” a spus ministrul Educatiei in cadrul unei conferinte de presa.

Potrivit oficialului, promovabilitatea la Bacalaureat, dupa contestatii, a fost de 69,8%, iar statistica arata ca e cea mai mare rata din ultimii zece ani, cu exceptia situatiei din 2017.

“Avem 6 situatii in care notele au fost modificate cu intre 3 și 4 puncte” a declarat Sorin Cimpeanu, iar intrebat de ce au existat aceste situatii, ministrul a spus: “diferentele au fost din cauze umane. Avem subiectivism la absolut toate disciplinele. Baremul e foarte corect. Aceste rezultate sunt mai bune decat in anii precedenti pentru ca subiectele au fost corect formulate, iar baremul corect stabilit. Vom face analize concrete”, iar solutia ar fi urmatoarea “corectarea informatizata in care evaluatorul 1 sa nu poata avea contact cu evaluatorul 2 și in care softul sa nu iti permita aceste abateri” a explicat Sorin Cimpeanu.

Anul acesta, la Bacalaureat au fost acordate 146 de medii de 10.