Cat costa dotarea claselor cu tabla inteligenta si tablete

Ministrul Educatiei Nationale, Ecaterina Andronescu, spera ca de anul viitor toate clasele din Romania sa fie dotate cu tabla inteligenta, iar fiecare elev sa aiba tableta. Insa dotarea claselor cu tabla inteligenta si tablete costa extrem de mult, motiv pentru care proiectul urmeaza sa fie aprobat de Comisia Europeana.

Vezi si Scoli dotate cu tabla inteligenta, laptop si tablete. Mai multe locuri in scolile profesionale

,,Am scris fisele pe proiecte, vedem cum ne accepta. E un proiect foarte mare, trebuie sa mergem la Comisia Europeana sa le aprobe. Probabil va dura pana cand demaram proiectul. Din informatiile pe care le am este vorba despre cel putin doua-trei luni. (…) O suma mare. 400.000.000 de euro”, a declarat ministrul Educatiei Nationale, Ecaterina Andronescu.

Ministrul a subliniat ca spera ca incepand cu anul viitor proiectul sa fie pus in practica. Inca din decembrie 2018, Ecaterina Andronescu a anuntat ca isi propune ca, din fonduri europene, sa amenajeze fiecare clasa cu o tabla inteligenta, iar fiecare profesor sa dispuna de laptop, precizand ca elevii vor avea cate o tableta.

,,Am putea spera (n.r- de anul viitor sa fie in scoli). Noi avem prevazute toate scolile pentru toti copii din gimnaziu si liceu, dar rugamintea mea e sa avem rabdare pentru ca nu se poate totul o data. Nu cred ca gasim un producator care sa cuprinda 90.000 de table inteligente, cate clase avem, si un numar important de copii (…) probabil un milion jumatate – milion si sapte sute de mii”, a adaugat Ecaterina Andronescu.

Potrivit ministrului, aceste lucruri i-ar ajuta pe elevi sa invete mai usor unele materii, cum ar fi biologia sau fizica.

„Scoala are o logistica care nu ne ajuta. Calculatoarele sunt de la inceputul anilor 2000. Suntem aproape de 2020, au trecut aproape 20 de ani. Obiectivul meu, sper sa reusesc sa-l ating din fonduri europene, este sa incercam sa avem in fiecare sala de clasa o tabla inteligenta si sa incercam sa aflam pe mesele profesorilor laptopuri si cate o tableta cel putin pentru fiecare elev”, a declarat ministrul Educatiei Nationale.

Citeste si Mesajul unei mame catre Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei. Si raspunsul primit!

Sursa: Mediafax