,,Ghici cat de mult te iubesc”, o poveste pentru copii inainte de culcare

Ne-am invatat sa citim povesti copiilor nostri la culcare, desi specialistii in educatie ne sfatuiesc sa le citim si in timpul zilei. „Ghici cat de mult te iubesc” este o poveste pentru copii inainte de culcare, pe care puteti s-o cititi celor mici inca de cand acestia au invatat sa vorbeasca destul de bine.

Citeste si „Poti sa fluieri, Johanna”, o carte dedicata copiilor

Scrisa de Sam McBratney, cartea „Ghici cat de mult te iubesc” te cucereste din prima. Povestea iepurasilor Castanuta-cel-Mic si Castanuta-cel-Mare care se joaca inainte de culcare este extrem de atractiva pentru copii. Pe de o parte, indeamna la joc, pe de alta ilustratiile cartii semnate de Anita Jeram atrag atentia celor mici. Citind povestea impreuna cu copilul tau, mai ca-ti vine sa faci si tu ce fac iepurasii: sa te intinzi, sa topai si apoi sa te bagi la somn.

Ghici cat de mult te iubesc, coperta cartii de la Editura Cartea Copiilor

Atat ilustratiile cat si povestea in sine sugereaza calmul si apropierea dinaintea orei de culcare. Pentru milioane de copii si parinti, „Ghici cat de mult te iubesc” (Guess How Much I Love You) a devenit una dintre cele mai iubite carti ilustrate. Asta si pentru ca autorul, Sam McBratney scrie carti pentru copii de peste 30 de ani. Potrivit Editurii Cartea Copiilor, din 1994, cand a fost publicata prima data, in Marea Britanie, „Ghici cat de mult te iubesc” s-a vandut in peste 18 milioane de exemplare in intreaga lume. In 1995 a fost nominalizata pentru premiul ,,Cartea anului” in Statele Unite.

,,Te iubesc pana la luna”, spune unul din iepurasi, o expresie pe care o folosim adesea si noi parintii atunci cand le declaram iubirea copiilor nostri. Faceti aceasta simpla declaratie de iubire copiilor, citindu-le cartea „Ghici cat de mult te iubesc” si veti fi uimiti de reactiile lor!

Autor: Alexandra Manaila