Inscrierea copiilor la gradinita pentru anul scolar 2021-2022 se poate face de pe 31 mai

De pe 31 mai 2021 incepe inscrierea copiilor la gradinita pentru anul scolar 2021-2022.  Tinem sa amintim ca reinscrierile pentru copiii care deja frecventeaza gradinita au inceput inca de pe 17 mai.

Si in acest an parintii pot opta sa trimita actele, precum si cererea de inscriere sau reinscriere prin e-mail, fax sau la telefon.

Unitatile de invatamant au obligatia sa afiseze intr-un mod vizibil programul pentru inscrieri si reinscrieri, dar si pe site-ul acestora, precum si numarul de locuri disponibile pentru anul scolar 2021-2022, dar si criteriile specifice de departajare.

In situatia in care o unitate de invatamant are mai multe solicitari de inscriere a copiilor decat locuri disponibile vor fi aplicate succesiv criterii de departajare generale, dar si specifice.

Criteriile generale de departajare sunt urmatoarele:

  • Copilul este orfan de ambii parinti -provine de la o casa de copii, un centru de plasament etc
  •  Copilul este orfan de un singur parinte;
  • Copilul are un frate sau o sora inmatriculat/ inmatriculata in anul scolar urmator in unitatea de invatamant respectiva;
  • Copilul are un document medical eliberat de medicul specialist/certificat de orientare scolara si profesionala/ certificat de incadrare in grad de handicap.

Anul acesta Ministerul Educatiei cere ca unitatile de invatamant prescolar particular sa afiseze obligatoriu si informatii privind statutul gradinitei, respectiv: autorizata sa functioneze provizoriu sau acreditata ARACIP” (documentul a fost trimis inspectoratelor scolare).