Ministrul Educatiei despre redeschiderea scolilor: „Decizia va fi luata in ultima decada a lunii ianuarie”.

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu spune ca decizia privind redeschiderea scolilor va fi luata in ultima decada a lunii ianuarie, potrivit Europa FM. Deocamdata urmeaza o intalnire cu coordonatorul campaniei de vaccinare, dr Valeriu Gheroghita in care se va discuta despre vaccinarea angajatilor din educatie. Cu toate acestea, Sorin Cimpeanu sustine ca redeschiderea scolilor incepand din semestrul al doilea nu va depinde de cat de multe cadre didactice vor fi de acord cu vaccinarea impotriva noului coronavirus, ci de cat de mult va scadea rata de incidenta a cazurilor de COVID-19.

Speram ca aceste cresteri sa nu fie semnificative, dar acest lucru il putem vedea abia dupa jumatatea lunii ianuarie, iar decizia va fi luata in ultima decada a lunii a lunii ianuarie, cu suficient timp inainte de 8 februarei, inceperea semestrului doi” a explicat ministrul Educatiei, la Europa FM.

Acesta sustine ca nu exista scoala din Romania unde sa nu fie nevoie de ore de educatie remediala si are incredere ca profesorii se vor implica in aceste actiuni.

Printre cele 7.203 scoli nu este nici una care sa spuna ca nu are nevoie de nici un fel de actiune remediala. Sunt convins ca fiecare profesor va trebui sa se implice in aceste actiuni remediale intr-o masura mai mare sau mai mica. Am cazut de acord ca trebuie facute fata in fata. Actiunile remediale trebuie facute peste programul  specific clasei aferent semestrului 2. Deci este clar ca trebuie sa vina mai multe ore la scoala. Pot insemna si ore pe parcursul zilelor de sambata”, a spus ministrul.

Toate cadrele didactice vor fi platite suplimentar pentru orele de educatie remediala. Potrivit ministrului au fost identificate deja fondurile necesare: este vorba despre 30 de milioane de euro, care vor proveni din fonduri europene.