Ministrul Educatiei: “Scolile trebuie inchise ultimele, doar daca situatia epidemiologica o impune”

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a scris pe pagina sa de Facebook ca sustine principiul conform caruia scolile trebuie inchise ultimele, doar daca situatia epidemiologica o impune, spunand ca in scoli masurile impotriva COVID se respecta mult mai riguros decat in randul elevilor care invata online.

Sustin in continuare principiul conform caruia scolile trebuie inchise ultimele, doar daca situatia epidemiologica o impune. In scoli se respecta regulile de protectie impotriva imbolnavirilor cu virusul Sars-CoV-2 mai riguros decat in multe alte locuri. Educatia nu te imbolnaveste, educatia te ajuta sa te protejezi invatand sa respecti regulile. (…) Sunt convins ca cele constatate de studiul extensiv recent realizat de Reuters, intr-o serie de scoli din SUA in care invata 2,2 milioane de elevi, pot fi valabile si pentru elevii si profesorii din Romania. Acest studiu arata ca, in mod surprinzator, rata de infectare in randul elevilor care invata online este mai mare decat in randul elevilor care merg la scoala. (…)” a scris Sorin Cimpeanu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Educatiei spune ca examenele sunt determinante pentru viitorul oricarui tanar, iar posibilitatea de pregatire a elevilor in cele mai bune conditii permise de evolutia epidemiologica este esentiala.

In acest moment, numarul elevilor din clasele terminale (promotia curenta), care urmeaza sa sustina examenul de bacalaureat, este de 147.056 (126.358 de elevi de clasa a XII-a si 20.698 de elevi de clasa a XIII-a).

In zonele carantinate functioneaza 78 de licee, ceea ce reprezinta 5% din totalul celor 1.577 de licee din tara. Faptul ca elevii care locuiesc in zone carantinate vor avea posibilitatea sustinerii acestor simulari daca invata in scoli din localitati necarantinate este foarte important. In calitate de ministru al Educatiei apreciez intelegerea Comandantului Actiunii/Centrului National de Conducere si Coordonare a Interventiei cu privire la importanta educatiei si a pregatirii pentru examenele nationale.
Pentru cei aproape 8.000 de elevi inmatriculati in clasele a XII-a si a XIII-a, care invata in licee din localitati carantinate, organizarea simularilor va fi posibila dupa iesirea din carantina, dar nu mai tarziu de data de 15 mai
” a mai scris Sorin Cimpeanu.

Intreaga postare o poti vedea aici.