4 lucruri de care are nevoie fiica de la un tata

Draga tata, iti doresti ca fiica ta sa creasca mare si sa fie o fata/femeie increzatoare, independenta si fericita? Atunci, fii disponibil emotional, fii prezent in viata ei, implica-te, arata-i ca e importanta, indiferent ca are 4 luni, 2 ani, 10 ani, 30 de ani… Iata 4 lucruri de care are nevoie fiica de la un tata.

Fiica ta are nevoie sa fie vazuta, apreciata

Fiica ta are nevoie sa vada ca te intereseaza tot ceea ce i se intampla, ca te intereseaza viata ei, ca esti prezent?, ca o VEZI, ca o APRECIEZI, indiferent ca este vorba despre “uite, tati, am desenat o casuta”, “iti place rochita mea, jucaria mea de plus, omuletul de zapada pe care le-am facut?”, “m-ai privit cum am dansat la serbarea de la gradinita sau de la scoala”, pana la “ai vazut ce emotionata eram atunci cand mi s-a inmanat diploma de absolvire a cursului de IT, de liceu, de universitate, de master” si tot asa.

Fiica ta are nevoie sa te implici

Fiica ta are nevoie sa te implici in activitatile care ii plac, sa fii acolo langa ea, sa te preocupe acel lucru, de la “Vrei sa facem acest puzzle impreuna?”, “Hai sa construim un castel”, “Da, te las sa-mi vopsesti unghiile cu oja roz” etc. Ai inteles ideea, nu-i asa?

Fiica ta are nevoie sa vada ca tii si ai grija si de mama ei

Tu esti primul model masculin din viata ei. Esti cel care ii arata cum ar trebui sa fie si sa se comporte, pe viitor, un barbat cu ea. Si stii ce multi (inca!) nu inteleg? Este ca fiica observa cum se comporta tata cu mama si va invata ca astfel “functioneaza” lucrurile, ca asa trebuie un barbat sa se comporte cu o femeie, ca asa ar trebui pe viitor ca partenerul sa se comporte cu ea. Fiica ta are nevoie sa vada ca tii la mama ei, ca ai grija de ea, ca este importanta pentru tine.

Fiica ta are nevoie sa stie ca esti intotdeauna acolo pentru ea

Acest lucru nu inseamna ca orice ar decide fiica, tatal va fi 100% de acord. Nu. Inseamna ca indiferent de decizia luata de fiica, tatal ii va oferi intelegerea, suportul, va avea incredere in ea, in abilitatile ei. Iar daca va gresi, va sti ca orice-ar-fi, tatal ei va fi acolo pentru ea.