Au inceput si tatii sa fie criticati pentru stilul lor de parenting?

Presiunea de a fi o un parinte perfect si care se ghideaza dupa anumite stiluri de parenting a inceput sa fie resimtita si de tati? Oare este un tata bun? Oare isi hraneste corect copilul? Oare se joaca cu micutul cu trebuie? Au inceput si tatii sa fie criticati pentru stilul lor de parenting? Afla aici mai multe detalii.

Citeste si: Ce se intampla cu barbatul care devine tata?

Un sondaj facut printre tati a scos la iveala cateva rezultate surprinzatoare: se pare ca si tatii sunt stresati atunci cand primesc critici dese legate de rolul lor, de alegerile, sarcinile si stilul de parenting. Cele mai dese domenii in care sunt criticati sunt cele legate de alegerile alimentare pe care le fac pentru copii, precum si de felul in care decid sa se joace cu ei.

In timp ce 49% dintre tatii participanti la sondaj (tati care au copii intre 0-13 ani) sustin ca raspund intr-un mod pozitiv la critici si incearca sa schimbe anumite aspecte ce tin de parenting, 40% chiar cauta informatii ca sa-i ajute sa fie o versiune mai buna de parinte grijuliu si atent, altii au avut o reactie total opusa, potrivit specialistilor sondajului de la Universitatea din Michigan.

Citeste si: Tati nu e bona, tati e parinte!

Mai mult de un sfert dintre 713 tati chestionati au spus ca critica i-a facut sa se simta mai putin increzatori ca parinti, 43% considera ca au fost nedreptatiti, iar 1 din 5 tati au spus ca desele comentarii negative la adresa lor i-a facut sa se implice mai putin in educatia copiilor, scrie sciencedaily.com.

Primele si cele mai frecvente critici la adresa tatilor au legatura cu disciplinarea copiilor, urmate de comentariile negative la adresa stilului alimentar pe care il au copiii, faptul ca nu sunt suficient de atenti la nevoile copiilor sau ca stilul de joc ales este mult prea dur sau ca isi implicau copiii in activitati mai periculoase.

24% dintre tati sustin ca sunt criticati in legatura cu somnul copiilor, 23 % in legatura cu felul in care arata sau se imbraca copiii si 19% cu siguranta copiilor.

Autor: Inga Stoian

Citeste si: Tata e mai fericit ca mama?