Casnicie si parinteala: intre iubire, confuzie, divinitate, exasperare si un pic de oboseala (bine, multa oboseala)

Citesc tot mai des despre faptul ca, sa fii casatorit nu este usor: trebuie sa-i oferi atentie partenerului, timp, sa construiesti relatia pe care apoi sa stii sa o mentii. Si asta zilnic!

Nici parinte sa fii nu este usor, este cam aceeasi poveste: trebuie sa investesti timp, suflet, sa te conectezi cu copilul tau.

Dar sa fii casatorit si sa fii si parinte, oare cum e? :)Este cumva intre iubire, confuzie, divinitate, exasperare si un pic de oboseala (bine, multa oboseala). :))

Probabil e undeva intre a avea momente de exaltare in care “te simti cel mai fericit om din lume si doresti sa-ti petreci fiecare minut cu sotul si copilul”, dar si momente in care lupti cu gandul de a nu-i trimite, macar pentru cateva ore undeva, sa spunem, prin Pantagonia.

E undeva intre momentul in care iti vezi partenerul de viata, tinand pentru prima data in brate bebelusul vostru, fiind topit si coplesit de ceea ce traieste… si momentul in care vezi ca iar si-a lasat ciorapii langa canapea, iar nu gaseste telecomanda si e morocanos, iar nu a pus nu stiu ce la loc, asa cum l-ai rugat si tot asa.

E undeva intre a auzi “esti cea mai frumoasa femeie din lume” si “ce ai pregatit pentru cina?”.

E undeva intre a spune “Multumesc ca ma ajuti si pui tu hainele la uscat” si “chiar nu intelegi sa nu mai pui buretelul de vase aici?”

E undeva intre a gandi “O, Doamne, este cel mai atractiv barbat din lume!” si “O, Doamne, in ce hal ii pot mirosi picioarele…”.

E undeva intre a fi pe aceeasi lungime de unda cand alegeti sa vedeti un film nou si a nu fi deloc pe aceeasi lungime de unda si a va contra pe tema care model de incaltaminte este mai bun pentru copil.

E undeva intre a-ti auzi partenerul spunand, “Esti minunata, nu stiu cum de reusesti sa fii multifunctionala, sa ingrijesti copilul, sa faci atatea pentru casa, pentru noi…” si “nu te descurci deloc cand e vorba sa parchezi masina…”.

Hmmm, sa fii casatorit si sa fii parinte este undeva intre Rai si… treaba cu trimisul cu gandul in Patagonia chiar este valabila! :))

Autor: Inga Stoian