Copilul are nevoie de bunici!

Imi place sa vad in jurul meu tot mai multe relatii frumoase intre copii si bunici. Sa observ cum parintii unor proaspeti parinti se implica, activ si cu intelepciune, in viata nepotilor, nici prea intruziv, nici din postura de ,,bona”, ci asa cum, cred, ca ar trebui sa fie bunicii, alti adulti care iubesc un copil si de la care micutul are multe lucruri de castigat! Afla aici de ce copilul are nevoie de bunici!

Citeste si: Studiile confirma: bunicii care au grija de nepoti traiesc mai mult

As dori ca toti copiii din lume sa aiba parte de prezenta bunicilor in viata lor. Toti copiii ar trebui sa aiba parte de iubirea bunicii si intelepciunea bunicului. Poate nu sunt bunicii cei mai rapizi la alergat prin parc si nici prea familiarizati cu toate gadgeturile acestea ale vietii moderne si poate rosesc imediat daca nepotelul ii intreaba, brusc, ,,de unde vin bebelusii?”, dar la povesti si experiente de viata sunt de neintrecut. Si par sa stie atatea si atatea lucruri interesante!

Iata de ce copilul are nevoie de bunici:

  • Bunicii ii ofera copilului un nou spatiu explorare!

Copilul observa si invata de pe urma unei alte relatii. Pentru copil s-ar putea sa fie fascinant sa descopere ca, in ,,alta” casa exista si alte reguli, lucrurile sunt impartite altfel, iar el invata sa se acomodeze cu un stil de viata un pic diferit decat cel cu care e obisnuit. Bunicii ii ofera un nou spatiu de dezvoltare, de cunoastere, de explorare. In plus, copilul invata foarte multe despre cum functioneaza lucrurile in afara ,,universului” de acasa.

Citeste si: Cum sa-ti pregatesti copilul pentru vacanta la bunici

  • Bunicii il invata si ,,alte” lucruri despre viata

De cele mai multe ori, bunicii au rolul de a-i povesti nepotului/nepoatei despre momente importante ce tin de trecut, de arborele lor genealogic din care provin. „Bunicule, bunicul tau a fost in cel de-al doilea razboi mondial? Si a tras cu tunul? A avut medalie? Bunico, mai ai 4 frati si surori? Si cand erai mica aveai grija de gaini si le dadeai apa? Stii sa cresti rosii?” 

Bunicii au mai multa grija de copil decat are o bona

Bunicii sunt adulti care pot avea grija de copil, atunci cand mami si tati ies intr-o seara la un restaurant. Si mai important de atat, sunt adulti care se simt binecuvantati atunci cand petrec timpul cu nepotul/nepoata.

  • Bunicii ii ofera copilului dragoste in plus!

Bineinteles ca va iubiti copilul. Dar nu este minunat sa-i vezi pe bunici cum se topesc de drag si cum copilul tau primeste o doza de iubire, in plus?

Autor: Inga Stoian

S-ar putea sa-ti placa si: Iata de ce matusa este importanta in viata copilului tau!