Carte care recomandă lovirea copiilor, retrasă de pe piață

O carte care recomanda lovirea copiilor a facut furori in spatial virtual, motiv pentru care editura a decis retragerea ei de piata. Printesa Urbana a semnalat pe o retea de socializare ca ,,Putem creste copii buni intr-o lume negativa?”, carte scrisa de Zig Ziglar contine indemnuri la violenta asupra copiilor. Fundatia World Vision Romania face un apel catre toate editurile de a refuza publicarea cartilor care instiga la violenta impotriva copiilor.

Vezi si Spune nu palmutei la fundulet!

Curtea Veche Publishing, editura care a  publicat cartea lui Zig Ziglar a retras din toate librariile acest titlu, dup ace Printesa Urbana a cerut explicatii cu privire la acest incident.

,,Vreau sa inteleg cum este posibil ca in 2019 sa existe pe piata din Romania carti care recomanda lovirea copiilor. Curtea Veche Publishing, va rog sa imi explicati cum puteti edita si publica asa o porcarie de carte. Lovirea copiilor este nu doar inumana si lipsita de respect, ci si ILEGALA in aceasta tara. Sunt sigura ca si instigarea la violenta impotriva copiilor este ilegala. Salvati Copiii Romania, poate ma ajutati cu o lamurire aici. Libris, cum puteti recomanda parintilor o asemenea carte? (atasata poza cu lista de recomandari de la voi pentru parinti, in site). Stiti oare cat de mult rau faceti? Cum parinti care cauta justificari pentru faptul ca isi pierd controlul si lovesc copii lipsiti de aparare vor folosi aceste pagini pentru a perpetua cercul violentei? Citez din cartea Putem creste copii buni intr-o lume negativa? de Zig Ziglar: „Bataia rupta din Rai inseamna tarie, si nu slabiciune”. Da, frate, trebuie să fii super tare sa bati o fiinta de zece ori mai mica decat tine, lipsita de aparare. Nu, daca lovesti un copil o faci pentru ca esti slab, lipsit de autocontrol, si ai nevoie de ajutor. „Este extrem de important sa le dati o bataie cand va provoaca.. Simt exact acelasi lucru la adresa autorului acestei carti( pacat ca e decedat)”, scrie Printesa Urbana pe Facebook.

In opinia bloggeritei, putem creste copii intr-o lume negative, nelovindu-i.

Citeste si

1 din 2 parinti cred ca lovirea este pentru binele copilului

World Vision Romania face un apel catre toate editurile de a refuza publicarea cartilor care instiga la violenta impotriva copiilor, amintind de raportul de cercetare pe care l-a publicat in decembrie 2017„De ce lovim copiii?” si care a scos la iveala radiografia familiilor din tara noastra, care arata ca traim in continuare intr-o societate in care corectiile fizice sunt considerate o forma de educatie.

In fiecare ora, 2 copii sunt victime ale unei forme de violenta, raportate autoritatilor din Romania. Numarul cazurilor de abuz raportate creste cu aproximativ 1.000 cazuri anual, desi populatia de copii continua sa scada, fiind in prezent cu 40% mai mica fata de 1990.

Aceste cifre oficiale ascund, insa, realitatea altor sute de cazuri neraportate. Cele mai multe violente, cele tacute, care lasa rani deschise toata viata, se intampla in spatele usilor inchise si nu apar niciodata in statisticile nationale. Conform Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului, 86% dintre cazurile raportate de abuz fizic asupra copiilor au avut loc in familie.

  •        1 din 2 parinti (51%) cred ca lovirea este pentru binele copilului;
  •        Doar 1 din 10 (9%) parinti romani nu si-ar lovi niciodata copilul;
  •        1 din 10 (10%) considera ca lovirea apare din cauza copilului;
  •        8% ar lovi copiii, dar nu ar vrea ca acest lucru sa se afle;
  •        8% invoca motivatii religioase;
  •        6% lovesc copiii gratuit, fara motiv;
  •        5% afirma ca ar lovi copilul pentru ca toata lumea face la fel;
  •        3% se simt foarte vinovati dupa ce lovesc.

Raportul complet poate fi citit aici: https://worldvision.ro/media/presa/studii-si-rapoarte/raport%20REVEAL_De%20ce%20lovim%20copiii.pdf.

Ca parte din campania globala de reducere a violentei impotriva copilului “It takes a world’’,  World Vision Romania se va dedica in urmatorii ani unei campanii nationale ample de reducere a violentei asupra copiilor.

,,Singuri, insa, nu avem nicio sansa. Avem nevoie de ajutorul fiecaruia dintre cei care citesc aceste randuri.  Luati-va cateva minute si ganditi-va la efectele pe care violenta le are asupra copiilor. Analizati-va propriul comportament si schimbati ACUM ceea ce trebuie sa fie schimbat. Ajutati un parinte pe care vedeti ca-l lasa rabdarea. Povestiti-i cat de grav afecteaza gestul sau dezvoltarea propriului copil. Haideti sa avem grija de copiii nostri!”, indeamna Andreea Bujor, Communication and PR Manager, World Vision Romania.

Vezi si Palmuirea este similara cu abuzul fizic