O reteta de familie: Inghetata sandvici, delicioasa si usor de preparat

Copiii adora inghetata, asta este sigur! Pentru ca nu poti evita intotdeauna consumul de inghetata din comert, poti incerca ca, macar o data pe saptamana sau pe luna, sa prepari un desert sanatos, in bucataria de acasa. Partea frumoasa a prepararii inghetatei de casa este ca o poti mentine la congelator mai mult timp astfel incat intreaga familie sa o poata savura oricand pofteste.

Iata care sunt pasii pentru a pregati cea mai buna reteta de inghetata sandvici:

Crema – Inghetata simpla de vanilie  

  • galbenus de ou
  • zahar
  • lapte
  • frisca
  • extract de vanilie sau vanilie pastai

Amesteca, intr-o cratita, pana cand se vor incorpora ambele ingrediente, si anume galbenusurile cu zaharul. Intr-o alta cratita mica, pune laptele (pasteurizat) sa fiarba, cat sa fie caldut, nu sa dea in clocot ori, o alta varianta, il poti incalzi la cuptorul cu microunde. Apoi toarna laptele, gradual, peste compozitia galbenusurilor cu zahar amestecandu-le si lasandu-le putin sa fiarba la o temperatura potrivita, scrie BBC Good Food.

Dupa ce ai luat-o de pe foc, adaug-o intr-un recipient ermetic si las-o sa se raceasca. Vei adauga, ulterior, vanilia si frisca amestecand pana cand vei obtine o compozitie omogena, apoi o vei introduce in congelator. O alta varianta pentru a pregati inghetata de orice fel este sa utilizezi un aparat special pentru prepararea inghetatei pe care il poti gasi in diverse magazine de electrocasnice.

Citeste si 10 delicii pentru copilul de un an – Partea I

Biscuiti cu cacao pentru sandvici

Preparare: cinci minute

Coacere: 12 minute

Ingrediente:

  • 1 ceasca cu unt, cu o textura moale (nu topit)
  • zahar brun
  • 2 oua
  • extract de vanilie
  • 1 ceasca cu faina din grau
  • 1 lingurita cu praf de copt
  • 2 cesti cu fulgi de ciocolata

Preincalzeste cuptorul. Mixeaza untul si cu zaharul timp de patru, cinci minute. Apoi, adauga ouale si extractul de vanilie amestecand in continuare timp de un minut. Toarna peste aceasta compozitie faina, praful de copt, sarea si fulgii de ciocolata, potrivit Weelicious.

Amesteca-le pana cand devine o compozitie omogena. Cu o lingura, poti lua din aluat si poti forma, astfel, biscuiti. Pe o foaie de copt, intr-o tava de cuptor, vei aseza biscuitii si le vei lasa sa se coaca timp de 12 minute. Va urma etapa in care le vei lasa sa se raceasca.

Ultima etapa a prepararii inghetatei sandvici

Ai nevoie de o lingura pentru a putea umple biscuitii cu crema de inghetata. Dupa ce ai terminat pregatirea sandviciurilor dulci, le poti pastra la congelator intre 30 de minute pana la trei luni de depozitare.

Pofta buna!

Citeste si 10 delicii pentru copilul de un an – Partea a II-a

Autor: Andreea Borcila