Sunt mama, am trei copii si, cumva, incerc sa ma descurc

Pe toate site-urile de parenting citesc despre cum sa te pregatesti pentru sarcina, apoi pentru aparitia copilului in viata ta, sfaturi ca sa-ti accepti transformarile corpului, sa-ti intelegi hormonii, cum sa te pregatesti pentru nastere, apoi cum sa te recuperezi dupa nastere, cum sa alaptezi, cum sa nu plangi, atunci cand plange copilul si tot asa. Apoi mai apar informatii despre cum sa te pregatesti pentru cel de-al doilea copil, cum sa-i explici fratiorului sau surioarei mai mari despre ce urmeaza, cum sa te descurci cu doi copii, cum sa-ti impaci sotul ca e si el, pe acolo important in continuare in viata ta. 😊 Glumesc, un pic asa. Partea interesanta este ca despre mamele cu 3 copii (si mai multi!) mai rar se scrie. E ca si cum, lasa, ele sunt eroine, au atata experienta, clar se vor descurca. Si vreau sa strig uneori tare-tare de tot: da, sunt mama, am trei copii si, cumva, incerc sa ma descurc!

Uite ce am descoperit despre mamele cu 3 copii (si mai multi):

  • O mama cu trei copii nu se mai sperie atunci cand vede bebelus, stie ce si cum trebuie sa faca.
  • Are mai multa recunostinta pentru minunea pe care a facut-o corpul ei (de 3 ori sa nasti, hehe, e ceva!), dar cumva si o acceptare mai fireasca a transformarilor corporale prin care a trecut.
  • Stie cat de repede trece timpul, cat de repede creste un bebelus, intelege si accepta ca fiecare etapa are frumusetea sa si nu mai sta sa intrebe pe nimeni “oare cand o sa doarma copilul toata noaptea?”, “oare cat mai trebuie sa alaptez?” etc.
  • Este mult mai eficienta. Dai 30 de minute unei mame cu 3 copii si vei vedea cum da cu aspiratorul prin toata casa, raspunde la 4 e-mail-uri, ii pregateste lista de cumparaturi sotului, reuseste sa faca un dus rapid si iese cu copiii in parc.
  • Prefera lucrurile cat mai simple. Nu mai cauta hainute sofisticate pentru copii, cu zeci de capse, ci le prefera pe cele cu care poti sa imbraci un copil…in 10 secunde. 😊Ah, da, si este mult mai economicoasa.
  • Este vazuta drept mama-experta. Toate prietenele-mame o suna sa o intrebe cum sa se descurce cu copiii sau daca ii doare burtica ce sa le faca. Pentru ca ea are 3 copii (3 burtici!), cumva, stie sigur ce e de facut. :))