11 ianuarie, ziua internationala a cuvantului “multumesc”. Tu pentru ce sau cui ii multumesti?

Istoria acestei zile nu este cunoscuta si nici cine este fondatorul. Nu exista nicio insemnare in ceea ce priveste anul din care aceasta zi a fost sarbatorita, scrie happydays365.com.

Se spune ca este inventia unei companii de papetarie care incerca sa-si promoveze vanzarea felicitrilor pe care le crea.

Oricare ar fi motivul, ideea de multumi, de a fi recunoscator, trebuie sarbatorita. Si ar fi minunat daca in fiecare zi ne-am aduce aminte sa fim cat mai recunoscatori, sa le multumim tuturor celor care ne fac ziua mai frumoasa, tuturor celor care ne ajuta, care contribuie, direct sau poate indirect la un lucru care ne aduce bucuria, linistea, fericirea.

Beneficii, atat pentru “destinatar”, cat si pentru “expeditor”

“Multumesc”, este un cuvant atat de simplu, dar care atunci cand este spus din suflet le poate lumina ziua celor care simt ca sunt apreciati, care au facut un gest ce a schimbat sau va schimba in bine viata altor persoane. Acest cuvant simplu le aduce beneficii si celor care il rostesc din inima, sincer, fara a avea alte asteptari, celor care il rostesc atunci cand sunt recunoscatori, celor care apreciaza ajutorul sau gestul altora.

Atunci cand iti exprimi recunostinta inseamna ca esti constient de acea bunatate care ti se ofera sau ti s-a facut. In plus, astfel vei reusi sa atragi si mai multe lucruri minunate si pozitive in viata ta, scrie aleteia.org.

Cu ajutorul acestui simplu cuvant- “multumesc” – iti poti imbunatati relatiile in care esti implicat, poti deveni mai fericit si inca ceva, inima ta deveni mai sanatoasa (potrivit lui Robert Emmons, Universitatea din California).

Astazi, 11 ianuarie, de ziua internationala a cuvantului “multumesc”, Superbebe.ro te intreaba: Tu pentru ce sau cui ii multumesti?