Cand primele cuvinte ale bebelusului nu sunt nici „mama”, nici „tata”!

Desi parintii ale caror figuri comune sunt primele pe care le vede bebelusul, se intampla ca cel mic sau cea mica sa nu spuna pentru prima data „mama” sau „tata”. Iata cateva intamplari haioase si adevarate despre copiii care spun prima data… „lucruri traznite”?

Cand stie ce-si doreste

„Fetita mea a inceput sa-mi spuna prima data cuvantul <<piept>> de la varsta de trei luni. Am observat ca imi cerea mereu asta inainte sa inceapa sa-i fie foame”.

Cand primul cuvant a fost mancarea preferata

„Branza mi-a cerut pentru prima data! Pur si simplu o iubeste”.

Faceti loc incaltamintei!

„Am un baietel care iubeste sa se joace cu incaltamintea, sa o probeze, sa auda sunetele produse de ea pe podea. Primele lui cuvinte au fost <<Tata pantofi>>”.

Este vorba, in primul rand, de prioritati!

„Minge a spus pentru prima data. Nu cerc, nu triunghi sau oricare alta forma, ci minge. E comic cand copilul spune, initial, altceva in afara de <<mama>> si de <<tata>>”.

Asteapta momentul potrivit

„De cateva ori cat timp am fost sa mancam impreuna, cel mic spunea <<Suc>>, <<Te log>>, <<Tata>>. Intr-o zi, in timp ce-l priveam, l-am intrebat cand o sa-mi spuna <<Mama>>? Imediat, dupa ce am intrebat, mi-a spus <<Mama>>! Cred ca mi-a spus asta atunci cand era pregatit”.

Impactul stirilor

„Copilul nu a vorbit pana la varsta de sase ani. Intr-un moment, la televizor, era un personaj care alerga. Nu stiu cum s-a intamplat, dar primul cuvant pe care l-a spus a fost numele omului respectiv”.

Obiectul preferat!

„O hraneam pe cea mica in timp ce se juca cu nasturii de la cardiganul meu. Am intrebat-o daca-i plac acei nasturei frumosi, de culoare roz. S-a oprit din supt, s-a uitat la mine si mi-a spus <<bu-don>>. M-am bucurat!”.

Cine a spus ca joaca nu este educativa?

„Primul cuvant al copilului a fost <<arunca>>. Pur si simplu, si-a luat suzeta din gurita si a lasat-o sa pice pe podea, apoi a anuntat <<arunca>>. I-am dat-o inapoi si a inceput sa faca la fel”.

Ce-s si cu desenele animate din ziua de azi?

„Se uita la <<Regatul de gheata>> si era un cantecel despre iubirea ca fiind <<o usa deschisa>>. Asta a fost primul ei cuvant: usa”.

„Fuuuugi!”

„Sotul meu imi povesteste cum bebelusul s-a uitat la el si i-a spus <<Fugi>>. Asta l-a speriat putin”.

Surse articole originale: Baby Center si Moms

Autor: Andreea Borcila