Cum sa ai grija de o jacheta pufoasa pentru femei?

Fara doar si poate si in garderoba ta se gaseste cel putin o jacheta pufoasa. Da, o indragesti, nici nu ai cum sa nu o adori, pentru ca este o piesa versatila, se simte perfect si te ajuta sa creezi tinute geniale de tranzitie.

Pentru ca este un articol cheie, ne-am propus in randurile urmatoare sa descoperim cateva detalii despre cum trebuie ingrijita aceasta piesa pentru a-si pastra aspectul impecabil cat mai mult timp. In aceasta sarcina am analizat sfatul partenerului de incredere Bolf, https://www.bolf.ro/rum_m_Imbracaminte-femei_Geci-femei-12805.html, care vine cu recomandari si solutii inedite.

Cum se intretin corect jachetele pufoase

Jachetele recomandate de Bolf sunt realizate din combinatii de fibre. Textilele nu sunt selectate intamplator, fiecare dintre acestea furnizand rezistenta si stare de confort ridicat.

  • Stim ca o iubesti si o porti ori de cate ori ai ocazia, deci poti aplica cateva trucuri pentru a o pastra impecabila. In primul rand poti purta o esarfa in jurul gatului, asa poti impiedica transferul fondului de ten si a cremelor hidratante pe guler si pe margini.
  • Dupa fiecare purtare, poti aloca cateva minute pentru a scutura jacheta pufoasa. Poate nu se observa intotdeauna, dar aerul este poluat, este plin de noxe si particule de praf. Realizand aceasta operatiune vei avea certitudinea ca microparticulele sunt eliminate.
  • Daca geaca pufoasa se murdareste accidental, ai grija sa cureti zona rapid cu un servetel umed. Vei indeparta astfel excesul de murdarie, odata ajuns intr-o zona sigura, fie aplici solventi specifici care ajuta la indepartarea petei, fie o duci la curatatorie.  Previi astfel patarea iremediabila a gecii preferate.
  • Cand alegi sa cureti jacheta acasa si sa folosesti masina de spalat, nu ezita sa verifici cu multa atentie eticheta. Respecta indrumarile producatorului, pentru a avea certitudinea ca nu se vor intampla deteriorari iremediabile.
  • Ai grija la tesaturi, cand folosesti uscatorul! Numeroase jachete pufoase au in compozitie lana! Dupa cum stii aceasta fibra are proprietatea de a se strange in contactul cu apa fierbinte, cum procesul de uscare presupune umiditate si temperaturi inalte, geaca va fii cu siguranta afectata.

Ce detergenti utilizezi pentru intretinerea gecii pufoase?

Daca vorbim de curatari de intretinere se recomanda utilizarea solventilor organici, putin agresivi care reimprospateaza aspectul si ajuta la mentinerea culorii intense.

Pentru pete de murdarie accidentale se recomanda identificarea petelor si in functie de acestea sa se selecteze si detergentii.  Sub nicio forma nu trebuie aplicate solutii inalbitoare pe jachete pufoase. De asemenea, se recomanda evitarea detergentilor agresivi care intaresc fibrele. Stratul moale atat de apreciat va deveni aspru si va produce stare de disconfort.

Uscarea gecii pufoase

Pentru a beneficia de senzatia de moliciune pe care o iubesti, este important sa usuci geaca dupa curatare corect. Nu trebuie sa se usuce sub actiunea directa a soarelui. Uscarea trebuie realizata in zona umbrita, bine ventilata. Pentru ca jacheta sa nu isi modifice forma sau aspectul se recomanda utilizarea umeraselor sau a suporturilor care pastreaza forma.

Acestea sunt cateva aspecte despre cum trebuie intretinuta corect jacheta pufoasa! Cu putina atentie te vei bucura de tinute de tranzit originale, cu atitudine, cu ajutorul gecii pufoase cu gluga.