Reteta pentru bebelus: piure dulce-acrisor

Dupa varsta de 6 luni bebelusul poate incepe diversificarea. Mai multe despre cum anume sa procedezi poti citi aici. Dupa ce i-ai facut cunostinta cu radacinoasele si cateva fructe, poti sa incerci sa le combini in tot felul de piureuri simple. Astazi iti vom oferi o reteta simpla pentru bebelus, si anume piure dulce-acrisor.

*Metoda de fierbere la aburi este cea mai buna metoda de a pastra gustul proaspat si vitraminele din fructe si legume.

** Aceasta reteta este recomandata dupa varsta de 6 luni.

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 1 mar ionatan
  • 2-3 lingurite de lapte (matern sau formula)

Mod de preparare:

  1. Morcovii se curata, se spala si se taie in rondele.
  2. Se fierb la abur.
  3. Dupa 15 minute se adauga si marul curatat de coaja si seminte, si taiat feliute.
  4. Se mai lasa inca 5 minute.
  5. Se lasa cateva minute sa se raceasca.
  6. Se paseaza ingredientele impreuna cu laptele, pana se obtine un piure cu consistenta omogena.

Citeste si: Reteta pentru bebelus: Piure din mix de radacinoase