Reteta zilei: Briose delicioase de dovlecel si portocale

Iti doresti sa-ti surprinzi copilul cu un desert gustos? Atunci credem ca-l vei surprinde placut cu briose delicioase de dovlecel si portocale. Afla aici care sunt ingredientele si cum se prepara.

Citeste si: Reteta zilei: briose cu afine ,,de gradinita”

Ingrediente: 

  • 125 g faina
  • 120 g faina integrala de grau
  • 150 g tarate de ovaz
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de scortisoara
  • o jumatate de lingurita de sare grunjoasa
  • un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • 2 oua
  • 75 ml ulei de rapita
  • 200 g de zahar brun
  • 1 cana de suc de portocale (proaspat stors)
  • 1 dovlecel mare, curatat de coaja si seminte, si razuit

Citeste si: Reteta zilei: Briose cu gem de caise

Mod de preparare: 

  1. Pentru aceasta reteta, dupa ce ai adus toate ingredientele la indemana, incalzeste cuptorul la o temperatura de 180 de grade C.
  2. Pune toate ingredientele uscate intr-un vas mare: faina, faina integrala, taratele de ovaz, praful de copt, scortisoara, bicarbonatul si sarea.
  3. Intr-un alt vas, bate ouale, adauga zaharul si amesteca cu mixerul pana ce nu se mai simte granulatia acestuia. Adauga dovlecelul ras, uleiul de rapita si sucul de portocale. Amesteca toata aceasta compozitie cu cea uscata de faina si tarate insa, nu foarte mult timp si cu forta deoarece aluatul ar putea deveni tare, dupa ce se coace.
  4. Cu o lingurita, pune aceasta compozitie in formele de briose si lasa-le la cuptor aproximativ 10-12 minute sau pana ce nu mai ramane nimic pe scobitoare atunci cand incerci compozitia.
  5. Lasa-le sa se raceasca 10 minute, scoate-le din forme si mai lasa-le apoi catvea minute la copt, pana capata acea culoare aurie.
  6. Din aceasta compozitie iti vor iesi aproximativ 35-36 mini-briose.

Citeste si: Reteta zilei: Clatite marocane delicioase