Rețeta zilei: Chec sau Quiche de legume cu brânză

Atunci când nu prea am timp să fac ”magie în bucătărie”, când știu că se apropie ora de cină și tot insist să fie ceva făcut ”în casă”, ceva consistent, dar nu prea ”greoi” pentru burticile celor dragi, am o listă de rețete rapide la îndemână. Azi vă voi împărtăși una dintre aceste rețete, și anume, chec sau Quiche de legume cu brânză. Iată de ce ai nevoie și cât de repede se prepară.

Ingrediente:

  • 900g legume congelate tocate (broccoli, conopidă, morcovi etc),
  • 2 ouă
  • 250g smântână
  • 250g brânză (mai sfărâmicoasă)
  • 2 linguri griș
  • mărar tocatpiper
  • ulei
  • hârtie de copt

Mod de preparare: 

  • Legumele se spală bine și se lasă la scurs. Separat într-un bol se va fărâmița brânza, la care se adaugă ouăle, grișul, smântâna și mărarul tocat.
  • Se amestecă totul foarte bine până se omogenizează, apoi se încorporează legumele. Se presară puțin piper. Se unge tava de chec cu ulei, se pune hârtia de copt și se toarnă compoziția.
  • Se bagă în cuptorul bine încins (200 grade C) până se rumenește bine deasupra.

Se servește chec-ul atât cald, cât și rece, cu o salată lângă.