Reteta zilei: ciorbita cu galuste ca a bunicai

,,Copiii cresc mari cu ciorbita cu galuste ca a bunicai!” asta mi-a spus copilul, atunci cand a intrat pe usa dupa vacanta lui de o saptamana petrecuta la bunici. S-a pus sub tocul usii, mi-a intins creionul si astepta sa-l masor, sa vad si eu ca a mai crescut un centimetru. A crescut, asa e. Afla aici care este celebra ciorbita cu galuste ca a bunicai.

Citeste si: Reteta zilei: Supa de curcan cu radacinoase

Ingrediente:

  • 300 g carne de pasare
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • ¼  radacina de telina
  • 1 fir de praz
  • 1 ardei rosu
  • 1 galbenus de ou
  • cateva picaturi de ulei de masline
  • 4 lingurite de gris
  • leustean proaspat
  • sare.

Citeste si: Reteta zilei: un alt fel de cartofi prajiti pentru copii

Magia din bucatarie:

  1. Carnea se spala, se taie bucati mai mici si se pune la fiert in apa cu putina sare, luandu-se spuma care se formeaza deasupra, ori de cate ori este nevoie.
  2. Legumele se spala, se curata de coaja si se toaca marunt (cubulete mici).
  3. Dupa ce carnea este fiarta bine, se scoate din zeama si se pune deoparte pe un platou, pe care-l acoperi.
  4. In supa de carne se pun la fiert legumele si se mai adauga, dupa gust, un varf de sare.
  5. In timp ce legumele fierb, se pregateste compozitia pentru galuste.
  6. Galbenusul de ou se freaca impreuna cu cateva picaturi de ulei de masline, dupa care se adauga grisul in ploaie, amestecandu-se bine pentru a nu se forma cocoloase.
  7. Cand legumele s-au fiert, se da focul mic si se pun incet-incet galustele in supa, cu o lingurita umezita.
  8. Se lasa pe foc pana fierb galustele, apoi se opreste focul si se adauga leusteanul tocat marunt.

Retine: Daca se obtine o compozitie prea tare pentru galuste, aceasta se poate subtia cu putina apa. Daca este prea moale, se mai adauga putin gris.

Pofta buna!

Autor: Inga Stoian 

Citeste si: Reteta zilei: Triunghiuri cu branza pentru pitici voinici