Reteta zilei: Conopida, broccoli si rosii gratinate

Cauti o reteta usor de preparat, sanatoasa si care sa contina legume din abundenta? Atunci iti propun urmatoarea reteta: conopida, broccoli si rosii gratinate. Este excelenta pentru intreaga familie! Poate fi folosita ca fel principal sau ca si garnitura consistenta. Afla aici de ce ai nevoie.

Citeste si: Reteta zilei: ghiveci de legume la cuptor

Ingrediente:

  • o floare potrivita de conopida
  • 3-4 rosii
  • cateva buchetele de broccoli
  • 2 morcovi
  • un fir de praz
  • un paharel de smantana
  • 100 g cascaval ras
  • 3 galbenusuri de ou
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • un varf de cutit de sare

Citeste si: Reteta zilei: Quiche cu dovlecei

Mod de preparare:

  1. Conopida si broccoli se desfac in buchetele mici, se spala in apa rece si se pun la fiert, pana se inmoaie putin.
  2. Morcovii si prazul se curata de coaja si se taie rondele, nu foarte subtiri.
  3. O parte din rosii se curata de coaja, iar restul se taie felii subtiri.
  4. Se ia un vas termorezistent, se unge cu putin ulei de masline, apoi se adauga legumele in straturi.
  5. Peste legume se adauga un pahar de apa, un varf de cutit de sare si se baga la cuptorul incalzit in prealabil, la 185 de grade C, pentru aproximativ 15 minute.
  6. Rosiile decojite se paseaza la blender, se adauga putina sare, apoi se toarna peste compozitia din tava si se mai lasa in cuptor cam 10 minute.
  7. Smantana se amesteca bine cu galbenusurile de ou, apoi se toarna in tava.
  8. Deasupra se pun rosiile taiate felii si se presara cascavalul ras.
  9. Se mai lasa la cuptor inca 10 minute.

Citeste si: Reteta zilei: Budinca de legume cu pui

Retine:

  • Aceasta reteta este recomandata pentru copii mai marisori, cu varsta de peste 10 luni.
  • Poti utiliza orice legume ai prin casa.
  • Pentru un plus de savoare, poti adauga in farfurie cateva frunze de patrunjel taiate foarte fin. 

Citeste si: Abia astept sa mananc broccoli, mami!