Reteta zilei: Fasole cu ceapa si chimen

Cine a spus ca mancarea de post nu este gustoasa? Vai! Si cat de gustoasa poate fi! Intra aici sa afli cum sa-i bucuri pe cei dragi cu o reteta simpla de fasole cu ceapa si chimen.

Citeste si: Reteta zilei: Salata de fasole boabe, ideala pentru post

Cantitate: 4 portii

Timp: 30 minute

Ingrediente:

  • 800g fasole alba
  • 4 cepe albe mari
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura malai
  • 1 lingurita chimen pisat
  • 1 lingurita seminte intregi de chimen
  • 200g suc de rosii
  • 1 legatura marar
  • 1 foaie de dafin
  • sare, piper,
  • marar verde

Citeste si Reteta zilei: Bors de sfecla sau bors “rosu”

Mod de preparare:

  1. Fierbeti fasolea (dupa ce a stat la inmuiat timp de 10-12 ore, schimband apa de doua, trei ori!).
  2. Scurgeti-o apoi de apa. Curatati ceapa si taiati-o in rondele cu grosimea de 0,5mm.
  3. Treceti rondeleie printr-un amestec obtinut din faina alba, malai, chimen, sare si piper.
  4. Prajiti in ulei fierbinte rondelele de ceapa infainate, pe ambele parti si scoateti-le pe servetele pentru a absorbi grasimea de prisos. Pisati usturoiul si caliti-l in ulei.
  5. Cand incepe sa se ingalbeneasca, adaugati fasolea alba, semintele intregi de chimen, foaia de dafin, sucul de rosii si mararul tocat marunt.
  6. Tineti vasul la foc potrivit, 10 minute, acoperit, apoi lasati-l in repaus 10 minute inainte de servire.
  7. Puneti fasolea in farfurii si repartizati egal si rondelele de ceapa.
  8. Ornati cu cate cateva frunze de marar fiecare portie.

Citeste si Reteta zilei: ciuperci la tigaie cu usturoi