Reteta zilei: Piept de curcan cu legume

Cauti o reteta ideala pentru o masa in familie, cu care sa iți incanti partenerul de viata, dar si pe micii mofturosi? Atunci iti propunem reteta de piept de curcan cu legume. Este un fel de mancare de-li-cios! Afla aici cum se prepara.

Citeste si: Reteta zilei: Legume asortate cu piept de curcan

Ingrediente:

  • un piept de curcan dezosat mare;
  • 3 ardei grasi;
  • 5 cartofi;
  • 1 ceapa;
  • 4 rosii;
  • 1 morcov;
  •  1 legatura de patrunjel;
  • 3 catei de usturoi;
  • sare, piper si rozmarin

Citeste si: Reteta zilei: Mancarica de mazare cu piept de curcan

Mod de preparare:

  1. Se spala pieptul de curcan si se taie in patru bucati egale.
  2. Se taie ceapa solzisori si ardeii felii. Se taie apoi rondele morcovul, rosiile si cartofii.
  3. Se tapeteaza un vas termorezistent si se asaza in el in straturi ceapa, cartofii, morcovii si ardeii. Se condimenteaza cate putin, pe masura ce se adauga ingredientele. Se amesteca sarea, piperul si rozmarinul si se tapeteaza bucatile de piept de curcan cu acest amestec de mirodenii.
  4. Se asaza pieptul de curcan peste legume si peste ele se adauga rondelele de rosii si usturoiul tocat. Se adauga putin ulei de masline si se baga tava la cuptor, acoperita cu folie de aluminiu sau capac. Cu 15 minute inainte de a scoate pieptul de curcan cu legume din cuptor, adauga peste el patrunjelul tocat marunt.
  5. Pieptul de curcan cu legume la cuptor se serveste caldut si poate fi ornat cu un sos de smantana.

Citeste si: Reteta zilei: Pulpa de curcan umpluta

Pofta mare!