Rețeta zilei: prăjitură cu morcovi

Copilul tău nu va ghici niciodată că această prăjitură este făcută cu ajutorul unei legume deosebit de sănătoase, și anume, morcovul. Da, da, ai citit bine. Azi îți propunem rețeta de prăjitură cu morcovi.

Ingrediente: 

  • aproximativ 250 g făină cu drojdie
  • o linguriță de scorțișoară
  • o linguriță amestecată de pudră, după plac (roșcove, cicoare etc)
  • un pliculeț zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • 230 g zahăr brun nerafinat
  • 230 g morcovi curățați rași
  • 3 ouă mijlocii, bătute ușor
  • 175 ml ulei de floarea soarelui

Mod de preparare: 

  • Încălzește cuptorul la 180 grade C. Unge puțin cu ulei o tavă de copt pătrară, de dimenziunea de 20 cm și tapetează fundul acesteia cu hârtie de copt.
  • Pune într-un castron făina, mirodeniile, sarea și adaugă zahărul, plus cel vanilat, morcovii, amestecând totul foarte bine.
  • Amestecă ouăle cu uleiul într-o cană mare și toarnă treptat peste compoziția de făină și morcovi, amestecând cu o lingură de lemn până se încorporează totul.
  • Toarnă compoziția în tavă de copt și pune-o la cupto pentru aproximativ 50 de minute sau până când, dacă se înfige în ea o scobitoare aceasta rămâne curată.
  • Lasă 10 minute în tavă, apoi scoate cu grijă și las-o să se răcească.

Se servește atât caldă, cât și rece (o poți păstra la frigider timp de câteva zile).