Reteta zilei: Prajitura de Paste

Dulce, dulce si iar dulce! Imagineaza-ti in mijlocul mesei traditionale, pregatite de sarbatori, ceva mic, dragut si colorat: prajitura de Paste. Copiii o vor adora imediat, iar parintii o pot prepara cat ai clipi. Nu numai ca e delicioasa, dar estetic vorbind, o poti decora cum vrei: de la bomboanele colorate pana la iepurasii din ciocolata. Incearca si tu s-o prepari!

Ingrediente:

  • 200 g miere de albine
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • ½ lingurita cuisoare pisate
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt sau bicarbonat
  • 250 g nuci
  • 50 g unt
  • faina sau pesmet pentru tapetat tava

Citeste si Reteta zilei: Prajitura cu cacao, nuci si caramel

Pentru umplutura:

  • 200 g gem acrisor, de caise sau cirese

Pentru glazura:

  • 100 g zahar praf
  • 25 – 50 ml apa calda
  • bomboane rotunde colorate

Mod de preparare:

Amestecati, la foc mic, mierea, untul si zaharul pana cand se dizolva. Nu trebuie sa lasati amestecul sa fiarba. Puneti amestecul intr-un castron mai mare si lasati-l la racit.

Adaugati, pe rand, ouale amestecand bine dupa fiecare ou, zaharul vanilat, cuisoarele si scortisoara. Amestecati faina cu praful de copt sau bicarbonatul si cu nucile macinate. Acest amestec se adauga treptat peste compozitia cu oua.

Ungeti o tava cu unt si tapetati-o cu faina sau pesmet. Turnati compozitia obtinuta in tava, nivelati-o cu o lingura si coaceti-o la foc potrivit. Faceti proba cu scobitoarea sa vedeti daca blatul s-a copt si la mijloc.

Dupa ce ati scos prajitura din cuptor, lasati-o sa se raceasca putin si apoi ungeti-o cu un strat uniform de gem incalzit si trecut printr-o sita de ceai pentru a fi cat mai fin.

Pentru glazura, cerneti zaharul si apoi amestecati-l cu atata apa cat este nevoie pentru a obtine o compozitie mai tare. Intindeti glazura peste stratul de gem intarit. Tineti prajitura la rece inainte de taiere. Ornati cu ce aveti prin bucatarie: bomboane colorate, oua de zahar, iepurasi din ciocolata, nuca de cocos, floricele din ciocolata etc.

Citeste si Prajitura cu ciocolata si visine