Reteta zilei: Pui cu ciuperci si rosii

Noua ne plac mancarurile care contin carne de pui. De la supe, gratar, tocanite si tot felul de combinatii interesante cu legume, carnea de pui este folosita din plin si este nelipsita in bucataria noastra. Daca si voua va plac mancarurile care contin acest tip de carne, atunci urmatoarea reteta de pui cu ciuperci si rosii o sa va impresioneze cat de usor se prepara si cat de gustos este acest fel de mancare!

Citeste si: Reteta zilei: pui Cacciarote pentru mami si tati

Ingrediente:

  • Un piept de pui mare dezosat
  • 1 ceapa
  • 1 cutie de rosii decojite/ 250-300 ml suc de rosii
  • 1 cartof potrivit
  • O cutie de ciuperci
  • 4-5 catei de usturoi
  • busuioc
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de ulei

Citeste si: Reteta zilei: Budinca de pui cu sos de ciuperci

Mod de preparare:

  1. Se toaca marunt ceapa si se pune in tigaie la calit in ulei. Se taie bucati mici pieptul de pui si se pune in tigaie dupa ce s-a calit ceapa.
  2. Dupa ce s-a calit si puiul, se adauga ciupercile taiate, rosiile (sau sucul de rosii), cartoful taiat felii subtiri si condimentele. Se lasa circa 15 minute pe foc, se adauga usturoiul si apoi se da la cuptor, timp de 10-15 minute. In final, dupa ce s-a scos din cuptor, se presara deasupra patrunjelul tocat.

Retine:

  • Rosiile sunt surse excelente antioxidanti necesari organismului nostru, precum vitaminele A, C si licopenul (previne aparitia cancerului). Este bine de stiut ca licopenul este solubil in grasimi, facand ca acesta sa fie mai bine absorbit, atunci cand este consumat impreuna cu grasimi. 
  • Rosiile au un continut bogat de apa, fibre, acizi organici, minerale precum calciu, magneziu, fier, potasiu si fier, oligoelemente (zinc, cupru, cor, iod), vitamine (B1, B2, B6, PP, E, K) si nu contin colesterol. 
  • Sucul proaspat de rosii se poate obtine cu masina de tocat carnea, filtrand prin tifon rosiile dupa ce au fost bine zdrobite. Se mai poate obtine cu ajutorul mixerului, zdrobind bine pulpa rosiilor, astfel incat sa se formeze o pasta omogena, semi-lichida, care va fi consumata ca atare.

Citeste si: Reteta zilei: Budinca de legume cu pui