Reteta zilei: Pui cu unt si usturoi

Iubitorilor de pui si de sofran, le recomandam sa incerce o reteta simpla, de pui cu unt care contine si un ingredient, precum usturoiul, atat de indragit in bucataria romaneasca! Afla aici cum se prepara.

Citeste si: Reteta zilei: Friptura de pui in sos de usturoi

Aceasta reteta este recomandata copiilor dupa varsta de 1 an.

Ingrediente: 

  • 1 pui intreg (bucati portionate din pui)
  • 250 g de unt
  • 4-5 catei de usturoi zdrobiti
  • sucul de la o lamaie
  • ghimbir
  • sofran
  • sare
  • piper

Citeste si: Reteta zilei: Piept de pui mediteranean, pentru o cina usoara si sanatoasa

Mod de preparare: 

  1. Se amesteca intr-un bol toate condimentele si cateii de usturoi zdrobiti.
  2. Exista 2 modalitati de preparare: Fie se unge puiul intreg cu acest amestec, fie se ung bucatile portionate de pui, apoi se lasa la marinat timp de 20-30 de minute. Se incalzeste untul intr-o tava adanca si se rumeneste puiul pe toate partile, apoi se adauga 1 cana de apa si se lasa la cuptor la 180 de grade C, pana cand carnea de pui este bine rumenita (este important sa verifici cu ajutorul unei furculite, daca este bine preparata!).
  3. Se serveste alaturi de cartofi cu rozmarin rumeniti la cuptor sau cu o salata generoasa de legume crude.

Citeste si: Reteta zilei: Pui in crusta crocanta si sos de rosii

Retine:

Preparata la gratar, la cuptor sau fiarta, combinata cu diverse ierburi si condimente, carnea de pui este recomandata de multi nutritionisti, atunci cand vrem sa avem o alimentatie sanatoasa (atentie, insa, la provenienta acesteia!). Carnea de pui este una dintre cele mai bune surse de proteine si o alternativa sanatoasa la carnea rosie. 

Consumul de carne de pui poate aduce numeroase beneficii organismului. Pieptul este partea cea mai slaba in grasimi, el avand mai putin de jumatate din grasimea unei fripturi degresate de vita. De asemenea, grasimea care se gaseste in carnea de pui este mai putin saturata decat grasimea din carnea de vita. Cu toate acestea, pielita de pui trebuie evitata deoarece aceasta dubleaza cantitatea de grasime saturata din mancare. De aceea, este indicat ca puiul sa fie consumat fara pielita. Puiul este o sursa importanta de vitamina B, niacina, seleniu etc, confera satietate si energie organismului. 

Autor: Inga Stoian

Citeste si Reteta zilei: Budinca de pui cu sos de ciuperci