Reteta zilei: Pui Shanghai in trei variante simple de preparat

Reteta cu pui Shangai are nenumarate moduri de gatit, de aceea reteta noastra de astazi ofera trei variante simple de pregatire a puiului Shanghai. Indiferent de alegerea facuta, puiul Shanghai va iesi oricum crocant in exterior si fraged pe interior. La sfarsitul retetelor ai ca bonus un sos special, potrivit pentru puiul gatit.

Prima varianta a retetei cu pui Shanghai

Ingrediente:

  • 700 g pulpe de pui dezosate
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 3 oua
  • 300 ml ulei de floarea-soarelui
  • 30 ml vin alb sec
  • 100 g amidon
  • piper rosu
  • ulei de susan
  • 100 g faina
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Taiati pulpele dezosate in bucati mici. Taiati ceapa marunt. Amestecati foarte bine bucatile de pui cu ceapa, vinul, sarea, piperul, ouale, amidonul si putin ulei de floarea-soarelui. Dati bucatile de pui prin faina si prajiti-le in ulei.

Citeste si Reteta zilei: Piept de pui in crusta de susan. Beneficiile semintelor de susan

Cand au o culoare aurie, scoateti-le din ulei si scurgeti-le de grasime pe servetele. Se stropesc cu ulei de susan si se presara cu piper rosu fin macinat. Preparatul se serveste cu sosuri iuti.

Varianta a doua pentru puiul Shanghai

Ingrediente:

  • 1 piept de pui dezosat
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lingura de mustar
  • 1 legatura de marar
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare:

Spalati carnea, stergeti-o si taiati-o in fasii subtiri. Condimentati carnea cu sare si piper. Bateti ouale cu sare, piper, sosul de soia, mustarul si verdeata tocata.

Citeste si Reteta zilei: frigarui de pui

Treceti bucatile de carne prin faina si apoi prin amestecul de oua. Prajiti-le in ulei, la foc potrivit. Serviti-le cu maioneza sau cu smantana, aromate cu ierburi.

Varianta a treia pentru puiul Shanghai

Ingrediente:

  • 2 bucati de piept de pui
  • 3 oua
  • 2 linguri de sos de soia
  • 2 linguri de mustar
  • sare
  • piper
  • 100 g amidon
  • ulei pentru prajit
  • 1 legatura de marar
  • 150 g susan

Mod de preparare:

Spalati carnea, stergeti-o si taiati-o fasii sau bucatele. Bateti ouale impreuna cu sosul de soia, mararul taiat marunt, sare, piper, mustar si trei linguri de amidon.

Trebuie sa rezulte o pasta de consistenta smantanii. Dati bucatelele de pui prin amidon, prin amestecul cu oua si, la final, prin susan. Prajiti-le in ulei incins, la foc potrivit.

Bonus: sos de hrean cu nuci sau migdale

Ingrediente:

  • 500 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 50 g nuci/migdale macinate
  • 1 lingura de hrean
  • 1 lingurita de zahar
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Fierbeti laptele si turnati-l fierbinte peste faina. Amestecati pentru a obtine o compozitie omogena, puneti din nou vasul pe foc potrivit si adaugati nucile/migdalele, zaharul si lasati la fiert.

In tot acest timp, amestecati incontinuu pentru a nu se forma cocoloase. Cand sosul incepe sa se ingroase, adaugati hreanul, amestecati ingredientele si luati vasul de pe foc. Acoperiti sosul pentru cinci minute si apoi puteti sa-l serviti alaturi de un preparat din pui. Daca ati obtinut un sos prea gros, il puteti subtia cu putin lapte cald.

Citeste si Reteta zilei: pui crocant cu salvie, la cuptor

Autor: Andreea Borcila