Reteta zilei: Pulpa de miel la cuptor cu ciuperci si rosii

Un alt deliciu pentru mesele Sarbatorilor Pascale? Pulpa de miel la cuptor cu ciuperci și roșii. Iata o reteta gustoasa pe care o poti savura din plin!

Ingrediente:

  • 1 pulpa de miel
  • 800 g ciuperci din conserva sau proaspete
  • cativa catei de usturoi
  • 250 ml ulei
  • 150 ml vin alb sec
  • 500 g rosii
  • 1 ardei iute
  • 1 legatura tarhon
  • sare
  • piper

Citeste si Tarta umpluta cu miel si fenicul

Mod de preparare:

Curata pulpa de pielite si tendoane, apoi cu un cutit care are varful subtire vei intepa carnea din loc in loc. Apoi impaneaz-o cu feliute de usturoi de la trei, patru catei de usturoi si presar-o cu sare si piper.

Pune pulpa de miel intr-o tava impreuna cu uleiul, apoi introdu tava in cuptorul incins, pentru 60 de minute. Spala rosiile, apoi taie-le in sferturi si pune-le in tava, de jur imprejurul pulpei.

Adauga ciupercile, scurse de zeama si clatite in doua, trei ape, si presara-le cu sare si piper. Pune tava din nou in cuptor si lasa friptura sa se coaca la foc mic, circa 90 de minute, iar din cand in cand stropeste-o cu uleiul din tava.

Citeste si Reteta zilei: Tocana din orice fel de carne

Inainte cu 30 de minute de a scoate friptura din cuptor, presara peste rosii usturoiul ramas si tarhonul, tocate marunt. Tot atunci pune in tava si vinul. Potriveste de sare si piper.

Dupa ce pulpa de miel este bine patrunsa si frumos rumenita, scoate-o pe un platou, tai-o in feliute si serveste-o cu rosii, ciuperci si sosul format in tava, iar alaturi, pe farfurie, pune doua, trei frunze de patrunjel verde.

Ai auzit de Pascalina?

Pascalina este numele unei specialitati din miel, preparate in nordul Frantei numai pentru sarbatoarea Invierii Domnului. Iata reteta pe care scriitorul Alexandru Dumas o prezinta drept cea mai grozava pascalina in „Marele dictionar de bucatarie”:

„Se taie un miel pe linia sirei spinarii. Se decupeaza apoi pulpele si spatele si se lasa deoparte. Raman bucatile mari, cum ar fi pieptul, coastele si gatul. Cu mana umezita in apa calda se desprinde usor pielita care acopera coastele, in asa fel incat sa se obtina un buzunar.

Se umple acest buzunar cu o umplutura facuta din bucati de carne de miel prajite la gratar si taiate in cubulete, oua fierte tari si taiate in rondele, miez de paine inmuiat in lapte, oua crude, ierburi si condimente, ceapa si usturoi. Se amesteca bine si se umple cu ele buzunarul, poi se coase si se unge cu ulei amestecat cu miere. Se pune la cuptor, iar in tava se asaza si pulpa si spata. Se toarna vin peste ele si se lasa pana se rumenesc bine”.

Citeste si Reteta zilei: pui Cacciarote pentru mami si tati