Reteta zilei: Sufleu de somon cu broccoli

Pestele este un aliment cunoscut pentru beneficiile sale, fiind bogat in Omega 3 si indicat in majoritatea dietelor su regimurile alimentare. Pentru a te bucura de beneficiile oferite de peste, acesta trebuie sa fie gatit intr-un mod cat mai sanatos. A manca peste prajit in ulei, cu maioneza si cartofi prajiti nu inseamna o masa sanatoasa. Un peste gatit perfect pentru a-si pastra toate proprietatile nutritive este cel care se rupe usor cu furculita si are o culoare opaca pe margini si putin translucida pe mijloc. Atentie si la timpul de gatire. Carnea de peste se usuca foarte usor in timpul gatitului si se arde la fel de usor. Pentru a ramane fraged pestele trebuie gatit la temperaturi foarte mari si intr-un timp scurt, fie gatit cu apa.

Citeste si: Reteta zilei: Somon la tigaie cu spanac sote, deliciu pentru parinti

Daca te gandesti la un fel de mancare sanatoasa cu peste, atunci iti propun urmatoarea reteta: sufleu de somon cu broccoli. Afla aici cum se prepara.

Ingrediente: 

  • 600g cartofi
  • 500 g broccoli
  • 500 g file de somon
  • sucul de la o lamaie
  • 200 ml smantana
  • 100 ml lapte
  • 4 oua
  • 125 g cascaval ras
  • nucsoara
  • boia dulce

Citeste si: Reteta zilei: chiftelute cu somon

Mod de preparare:

  1. Cartofii curatati si taiati cuburi se dau la fiert in apa cu putina sare. Se lasa sa fiarba cat sa fie putin moi. Legatura de broccoli se spala, apoi se rupe buchetele si se fierbe in apa cu sare. Se trec cartofii prin jet de apa rece si se lasa sa se scurga, dar se pastreaza zeama de la fiert.
  2. Separat se spala, apoi se sterge somonul si se taie bucatele potrivite. Se stropeste cu suc de lamaie si se condimenteaza.
  3. Se lasa 5 minute sa se patrunda, apoi se opareste putin in zeama de la broccoli. Se lasa sa se scurga. Se unge o forma termorezistenta si se dispun uniform cartofii, broccoli si somonul.
  4. Se amesteca smantana cu laptele, ouale, cascavalul si se condimenteaza. Se presara nucsoara si boia dupa gust. Se toarna peste sufleu si se da la cuptorul incins la 200 grade Celsius, timp de 20 de minute.

Citeste si: Reteta zilei: crema de avocado cu peste, pentru cei mici si cei mari