Reteta zilei: Triunghiuri cu branza pentru pitici voinici

Sigur ai trecut pe langa vreo patiserie, iar copilul a intins manuta spre produsele apetisante expuse frumos pe rafturi sau te-a privit cu ochii lui mici si pofticiosi: “mami, vreau si eu sa mananc asa ceva…” “Da, puiule, stii cum se numesc? Triunghiuri cu branza pentru pitici voinici.  Ce zici daca am face acasa?”

Te ajutam noi cu reteta!

Citeste si: Reteta zilei: cea mai buna turta dulce!

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 275 g apa
  • 4 linguri ulei de masline sau floarea soarelui
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • branza pentru umplutura (cam 300 g)
  • suc de rosii
  • susan (optional)

Mod de preparare:

Se pune faina intr-un vas, se face o gropita in centru si se toarna drojdia dizolvata in apa calduta si amestecata cu zaharul si uleiul. Se framanta bine, iar spre sfarsit se adauga 1 lingurita de sare. Se pune bila de aluat pudrata cu faina intr-un bol, care se acopera, sa stea la cald si sa creasca 1 ora.

Dupa acest interval se rastoarna aluatul pe masa de lucru dat bine cu faina. Se intinde aluatul in foaie de circa 0,5 cm grosime si se taie in patrate de 6 cm sau chiar mai mari. Se umple fiecare patrat cu branza sau cascaval ras.

Se impatureste fiecare patrat in doua, sa iasa o forma de triunghi, avand grija sa se inchida marginile, presandu-le cu degetele.

Se ung triunghiurile cu sos de rosii si se pudreaza cu susan.

Se porneste cuptorul la 200 grade C si pana se incalzeste ele vor creste cat este nevoie. In momentul in care cuptorul s-a incins, se baga triunghiurile la cuptor, timp de 15-20 de minute.

Retine: Pentru a verifica daca umplutura este gata, se inteapa cu un cutit in mijlocul placintei. Daca intampini o rezistenta mica sau deloc, inseamna ca placinta este gata. Daca placinta nu este gata, iar partea de sus sau marginile devin prea inchise la culoare, acopera partea de sus cu folie de aluminiu pentru a o proteja de intensitatea focului.

Triunghiurile cu branza se pot servi si calde, dar sunt minunate si reci.

Pofta buna!

Citeste si: Reteta zilei: un alt fel de cartofi prajiti pentru copii