Marius Budai: Incurajam adoptia nationala. Ne dorim ca toti copiii sa ramana in tara

Ministrul Muncii, Marius Budai, a declarat ca prin proiectul de modificare a Legii adoptiilor, care va fi dezbatut in Parlament, sunt acordate o serie de facilitati pentru a fi incurajata adoptia nationala. Budai a mai spus ca isi doreste ca „toti copiii nostri sa ramana in tara”.

Vezi si Lia Olguta Vasilescu: Legea adoptiilor este foarte mult imbunatatita

„Vrem sa incurajam adoptia si la persoanele care nu au o situatie extraordinara si sa dam stimulente financiare, sa decontam de exemplu, deplasarile pentru potrivire. Acele costuri financiare sa fie acoperite de stat in limita a 1.500 lei pe an. Vrem sa incurajam adoptia nationala si de aia am pus aceste prevederi. De altfel, am prelungit prin aceasta lege – sau propunem sa prelungim – perioada de autorizarea familiei potential care poate adopta un copil, de la doi la cinci ani. Sa nu mai schimbam atat de des aceste autorizatii. De asemenea, am scos orice legalizare a unui document la notariat pentru a mai cobori si a mai desfiinta si din birocratie”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budai.

Intrebat de ce nu sunt incurajate si adoptiile internationale, Budai a spus ca subiectul este unul sensibil, insa nu a fost abandonata discutia.

„Acest lucru este un subiect sensibil. Prin dezbateri, se va aduce la final. Noi nu am spus nu deocamdata. (…) Noi ne dorim ca toti copiii nostri sa ramana in tara. (…) Eu nu dezbat de unul singur legea. Legea este in Parlament si se va decide. Ce va decide Parlamentul aia se va face”.

Sursa: Mediafax

Vezi si Ce este adoptia internationala