La doar 7 luni de la terapia cu celule stem, un copil roman cu autism se bucura de reducerea completa a medicatiei

Reteaua de sanatate REGINA MARIA anunta progresele facute de copilul de 6 ani in urma terapiei cu celule stem din luna aprilie. Terapia a fost realizata cu celulele recoltate din cordonul ombilical al fratelui sau, iar procedura a avut loc in SUA, la prestigioasa Duke University Medical Center.

Terapia cu celule stem de la Duke University Medical Center a fost posibila datorita alegerii parintilor de a stoca celule stem la nasterea  celui de-al doilea copil. Tratamentul a constat intr-o procedura similara unei transfuzii de sange si a durat aproximativ o ora, insa a fost precedat de o evaluare complexa a pacientului si a probei de celule stem utilizate. Terapia a decurs in conditii optime, iar procesul de monitorizare a starii de sanatate a copilului si de evaluare a progreselor pe care acesta le inregistreaza, continua pe parcursul unui an. In acest moment, pacientul se simte bine, face progrese considerabile pe zi ce trece, iar relationarea cu cei din jur devine din ce in ce mai buna.

’’Suntem extrem de incantati de evolutia pacientului, rezultatele pe care le are pana in acest moment sunt incurajatoare si pentru viitor. REGINA MARIA – Banca Centrala de Celule a fost alaturi de parintii copilului inca de la inceput, de la demararea procedurii de aprobare a terapiei, cat si ulterior privind monitorizarea evolutiei pe termen lung. Ne bucuram sa putem fi parte dintr-un domeniu in care progresele medicinei regenerative ajuta la imbunatatirea calitatii vietii copiilor diagnosticati cu autism. ”,a declarat Dr. Tudor Panu, Directorul Bancii Centrale de Celule Stem REGINA MARIA.

Pacientul este in continuare sub supraveghere medicala si continua terapia de recuperare, astfel incat procesul sa aiba un success durabil. Lunar este evaluat de un specialist, iar medicatia i-a fost redusa cu 50% in primele 3 luni, iar la 6 luni de la terapie, datorita rezultatelor obtinute, medicatia a fost eliminate complet.

’’La inceputul terapiei, in urma cu trei ani, pacientul prezenta intarzieri in limbaj, comportamente neadecvate pentru varsta lui precum tipatul, lovitul, datul cu pumnul in masa, dezvoltarea cognitiva era intarziata etc. Desi, pacientul a facut progrese de-a lungul terapiei, la doar 3 luni de la terapia cu celule stem s-au vazut rezultate semnificative, mentine contactul vizual, se conecteaza cu ceilalti si isi face prieteni. Sunt sigura ca va evolua si mai mult, observand ce s-a intamplat doar in ultimele luni de la terapie’’, a declarat Antonia Domokos, Psiholog.

Mama copilului este recunoscatoare intregii echipe de la REGINA MARIA – Banca Centrala de Celule Stem, care a depus toate eforturile necesare asigurarii conditiilor optime de tratament. In acest moment simte ca i s-a indeplinit marele vis, acela de a-si vedea copilul fara medicatie si de a-l vedea jucandu-se alaturi de ceilalti copii.

Va invitam sa vedeti povestea baiatului de 6 ani, de la diagnostic la tratament si apoi la cateva luni dupa interventie, aici:

Despre Reteaua de sanatate REGINA MARIA                                                                Reteaua de sanatate REGINA MARIA este liderul in calitatea serviciilor medicale din Romania, fiind singurul operator cu trei spitale acreditate international. Prin cele opt acreditari detinute – o performanta unica in Europa Centrala si de Est, REGINA MARIA demonstreaza constant angajamentul sau pentru excelenta medicala si siguranta ingrijirii pacientilor. Totodata, REGINA MARIA a inovat si pe segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansand in premiera in Romania conceptul de abonamente corporate, in urma cu aproape 25 de ani. Mai recent, compania a dezvoltat si pachete medicale specializate pentru IMM si persoane fizice, gestionand in prezent un portofoliu de peste 570.000 de abonamente. In plus, in ultimii 10 ani, REGINA MARIA a investit peste 100 de milioane de euro in dezvoltarea sistemului medical din Romania, prin modernizarea sau deschiderea de noi locatii, achizitia de aparatura performanta si pregatirea echipelor medicale.