Ai incercat vreodata sa tii un pieptene in mana pentru a scapa de durerile travaliului?

O noua tehnica alternativa de gestionare a durerilor din timpul travaliului a aparut peste hotare. Totul a pornit de la o fotografie celebra in care apare o viitoare mamica, in apa, imbratisandu-si strans partenerul de viata, pe de o parte, iar pe cealalta parte – tinand un simplu pieptene in mana.

Fox Valley Birth and Baby, fotografia care a devenit virala. Sursa: facebook

Fox Valley Birth and Baby este compania americana a carei fotografii a devenit virala, care se ocupa de imortalizarea unor momente speciale, prin fotografie si filmare, ale partenerilor de cuplu care vor deveni proaspat parinti.

Pentru unele dintre viitoarele mamici, o alternativa de a scapa de durerile nasterii, in afara de medicamentatie, este sa se foloseasca de ceea ce se numeste „acupresura”, scrie What to expect.

Acupresura este o arta straveche chinezeasca, de vindecare a afectiunilor prin apasarea cu degetele (de obicei) sau obiecte mici in anumite puncte cheie ale corpului fiind o combinatie intre acupunctura si alte ramuri ale medicinei chineze, potrivit Sfatul medicului.

Citeste si Se apropie travaliul? Iata cateva lucruri pe care nu multi ti le spun

Teoretic, tinerea in mana a unui pieptene activeaza acele puncte-cheie, mai ales cand vorbim despre momentul travaliului. Pe langa acest aspect, moasele considera ca stransul pieptenelui in mana, in acele clipe agitate, este o modalitate de a-ti distrage atentia de la simtul durerii.

„Teoria pieptenelui sugereaza ca mintea se va concentra pe un anumit numar de senzatii si astfel ajuta corpul <<sa uite>> de acele contractii”, este de parere Mary Nieland, unul dintre fotografii si videografii companiei americane, scrie Parents.

„Desigur, strategiile alternative nu sunt investigate suficient pentru a putea dovedi ca sunt mai utile fata de metoda administrarii medicamentelor, de aceea va fi nevoie de mai multe cercetari in ceea ce priveste acupunctura si acupresura, folosite in momentul travaliului”, explica Christine Greves, medicul obstetrician-ginecolog la o maternitate din Orlando, Florida.

O alta tehnica de relaxare, in timpul travaliului, este sa vizualizezi un loc linistit sau un loc pe care il iubesti si in care te simti confortabil.

Pana la urma, discuta cu medicul tau despre optiunea de nastere potrivita pentru sanatatea ta si a copilului si  „trucurile” la care poti apela.

Citeste si Nasterea naturala: 12 lucruri pe care doctorii n-ar vrea ca o gravida sa le faca in travaliu

Autor: Andreea Borcila