Ce exerciții sunt recomandate în sarcină?

O femeie însărcinată, care are o sarcină normală, fără interdicții din partea medicului nu ar trebui să evite să facă activități sportive dacă înainte de a rămâne gravidă le practica. Mișcarea este importantă în această perioadă, atâta timp cât ții cont de care sunt exercițiile recomandate în sarcină. Găsești aici care sunt acestea.

Mersul pe jos este sănătos, oricând, pentru oricine, mai ales în sarcină, iar partea bună este că acest tip de mișcare poate fi practicat în orice trimestru de sarcină, atâta timp cât există aprobarea medicului sau nu prezinți o sarcină cu risc, cu complicații. Pentru a evita orice problemă, specialiștii sugerează să începi cu plimbări scurte, cu pauze scurte și dese, și neapărat mersul pe jos trebuie să fie fe intensitate mică spre medie, ca plimbarea să-ți permită să respiri liniștit, calm, profund și să vorbești fără să ți se taie respirația. O plimbare între 30 de minute și o oră pe zi îți poate aduce numeroase beneficii în această perioadă.

Dacă ești o persoană activă și joggingul făcea parte din viața ta, în mod regulat, și înainte de a rămâne însărcinată, atunci să știi că o sarcină normală ar trebui să-ți permită să continui cu această activitate, până în semestrul al doilea, când ar trebui să gterci la mersul rapid.

Un tip de mișcare care este recomandat pe parcursul întregii sarcini și are numeroase beneficii este yoga, mai ales pentru că te ajută să elimi stresul, îți relaxează corpul și îți tonifiază mușchii.

Tot mai mulți specialiști le recomandă pe viitoarele mame să aibă în casă o minge de gimnastică, pentru că există câteva exerciții foarte bune pentru gravide, cât și pentru pregătirea pentru travaliu. Este un instrument minunat și în perioada de după naștere, anumite exercițiii făcute cu ajutorul acesteia te pot ajuta la recuperarea postpartum.

Majoritatea medicilor sunt de părere că înotul este un mod minunat pentru femeile însărcinate de a face mișcare. Exercițiile în apă sunt un mod sigur de întreținere fizică și de relaxare emoțională. Să știi că există cursuri de gimnastică acvatică speciale pentru femeile gravide.

Exercițiile de aerobic sunt bune în perioada de sarcină, atâta timp cât mergeai la astfel de ședințe și înainte de sarcină. Atenție, nu toate mișcările și exercițiile de aerobic sunt benefice, mai ales dacă presupun sărituri. Optează pentru cursurile de aerobic speciale pentru gravide. Cele mai potrivite pentru sarcină ar fi exercițiile tip Pilates, în ritm lent spre moderat. Este esențial să fii atentă la respirație atunci când faci exerciții fizice.

Și exercițiile pe bicicleta statică sunt bune pentru primele două trimestre de sarcină, pentru că îți susține greutatea și riscul de a cădea este eliminat.

De fapt, nu trebuie să te gândești la cine știe ce sporturi sau cursuri, atâta timp cât îți poți pune acasă melodiile preferate și poți să…dansezi! Da, mișcările de dans te ajută să te relaxezi, să-ți menții musculatura tonifiată. Fii atentă, însă la sprituri, la învârtiri bruște sau la piruete.