De ce consumul de ghimbir in timpul sarcinii nu este recomandat fiecarei gravidute?

Ghimbirul este cunoscut pentru proprietatile sale antioxidante si antiinflamatorii si, mai mult decat atat, s-a demonstrat de-a lungul timpului faptul ca ghimbirul nu este benefic doar in tratamentul indispozitiilor, ci si in cel al mai multor afectiuni precum osteoartrita, diabet, migrene sau ulcere.

Cu toate acestea, consumul de ghimbir nu este deloc recomandat persoanelor anorexice (subnutrite), femeilor insarcinate, celor care sufera de boli de sange si persoanelor care au sange subtire, potrivit Healthy Holistic Living.

Citeste siĀ Varsaturile in sarcina, de la inofensive la periculoase

Starile de rau si de voma, din timpul perioadei de sarcina, afecteaza in proportie de 80-90% dintre femeile gravide. Ghimbirul este unul dintre tratamentele naturale (alternative) cel mai frecvent utilizate pentru combaterea starilor de greata in timpul sarcinii. La fel ca si terapiile conventionale, si cele homeopate pot avea atat urmari nefaste, cat si beneficii despre care orice pacient trebuie sa fie informat, se precizeaza intr-o lucrare de specialitate, publicata in 2017, intr-un jurnal de medicina alternativa.

In timp ce oamenii de stiinta au aratat, pana in prezent, ca proprietatile ghimbirului ajuta femeile gravide in lupta cu starile de greata, exista totusi riscuri ale consumului mai mare de ghimbir, cum ar fi avortul, probleme de dezvoltare a fatului sau aparitia arsurilor la stomac. Deoarece medicii specialisti nu sunt convinsi de siguranta consumului acestuia, cel mai indicat ar fi sa eviti sau sa consumi mai putin ghimbir pe parcursul perioadei de sarcina sau sa ceri o parere specializata, potrivita in cazul tau, este de parere Jenna Barrington, specialist in educatie nutritionala, pentru site-ul Healthy Holistic Living.

Pe de alta parte, conform Mom Junction, ghimbirul proaspat, consumat intr-o cantitate recomandata de medic, nu cauzeaza probleme de sanatate. In orice caz, trebuie sa ai in vedere urmatoarele aspecte:

  • Vorbeste cu specialistul tau daca ai permisiunea sa consumi ghimbir in cazul in care iti este administrat, in paralel, un tratament medicamentos pentru cheagurile de sange sau pentru tensiunea arteriala;
  • Evita sa consumi ghimbir daca ai avut avorturi anterioare, probleme cu coagularea sangelui, sangerari vaginale si stari de ameteala;
  • Gravidele care au suferit diabet gestational deoarece ghimbirul poate afecta nivelul de zahar din sange;
  • Consumul exagerat de ghimbir poate duce la avort sau la sangerari in timpul sarcinii, ceea ce poate fi daunator pentru bebelusul din burtica.

Intreaba medicul specialist care este doza ta recomandata pentru a putea consuma ghimbir!

Totodata nu este indicat sa-ti administrezi capsule cu ghimbir fara prescriptia medicului tau. Doar in functie de recomandarea unui specialist, poti sti cat si cum consumi ghimbir, de la prajiturele care contin acest ingredient si pana la infuzia de ghimbir.