Exercitii si pozitii eficiente pentru inducerea naturala a travaliului

Stiai ca durerile travaliului si intregul proces al nasterii pot fi ameliorate datorita unor miscari sau pozitii, pregatite inca din timpul sarcinii? Inainte de a vedea exercitiile ulterioare, este obligatoriu de a-l intreba pe medicul tau daca poti face asta. De altfel, poti discuta deschis si cu un specialist in gimnastica prenatala.

De asemenea, trebuie sa te asiguri ca vei avea mereu langa tine inca o persoana care sa te sprijine in programul de exercitii, indiferent daca este un asistent sau un specialist.

  1. Tiltul pelvian

Tiltul pelvian reprezinta o modalitate de a-ti aduce bazinul/pelvisul in fata, nu de a ramane cu posteriorul impins in spate, scrie Barre Fitness Academy.

Exercitiile de acest tip ajuta femeile gravide prin inducerea naturala travaliului, adica nasterea provocata. Deoarece corpul tau se pregateste pentru nastere si este mult mai flexibil, exista sanse mai mari de a te rani din cauza intinderilor, asadar nu forta limita sau nu exagera cu exercitiile fizice.

Citeste si Inducere travaliu. Ce poti face atunci cand barza intarzie sa apara

Daca tiltul pelvian se poate face fie din picioare, fie intinsa pe spate, un alt exercitiul comun pentru viitoarele mamici este tiltul pelvian stand pe o minge de travaliu. Intr-un studiu (2011) s-a aratat cum femeile gravide care au folosit mingea de travaliu in timpul nasterii au avut prima etapa a travaliului mai scurta, mai putine operatii de cezariana, eficienta in etapa de impingere si mai putine cazuri de epidurala, potrivit site-ului Naste Natural.

  1. Rezemarea

Acest tip de exercitiu te ajuta sa scapi de presiunea din zona pelviana si ii poate da bebelusului din pantec posibilitatea de a se misca. Astfel, te poti rezema de orice, incepand de la perete pana la partenerul tau. Tot ce ai nevoie este sa stai in fund si sa te sprijini cu spatele de un obiect punandu-ti presiunea in zona spatelui, potrivit Mom Junction.

  1. Genuflexiunile

Sunt considerate una dintre cele mai bune metode de inducere a travaliului. Este nevoie sa te asiguri ca vei sta drept si vei indoi genunchii in acest sens. Sfatul ar fi sa aiba o persoana alaturi de tine pentru a te sprijini, in timp ce tu vei sta asa intre 20 si 30 de secunde revenind, din nou, in pozitie dreapta.

Citeste si Inducere travaliu: terapii naturale pentru provocarea nasterii

  1. Plimbarea

Trebuie sa ai in vedere un lucru: sa nu mergi pana la epuizare, pana cand iti pierzi resurse importante de energie. Nu uita, bebelusul va veni atunci cand va fi pregatit.

  1. Exercitiile Kegel

Acest tip de exercitii poarta numele lui Arnold Kegel, un ginecolog care si-a dorit sa gaseasca o metoda de a controla incontinenta urinara (pierderea involuntara a urinei). Pentru efectuarea lor corespunzatoare, poti vedea aici.

  1. Pozitia fluturelui

Si aceasta pozitie este potrivita pentru inducerea naturala a travaliului. Practicata regulat in timpul sarcinii, te va ajuta sa ai parte de o nastere usoara.

  1. Fandarile

Ajuta femeile insarcinate care au contractii si va facilita canalul de nastere a bebelusului. Nu uita ca trebuie sa ai langa tine un insotitor care sa vina in sprijinul tau. Alte tipuri de fandari sunt si cele pe lateral.

  1. Urcatul scarilor

Si in acest caz, nu trebuie sa te suprasoliciti atunci cand vei urca scarile si asigura-te ca vei face acest exercitiu incet si sigur.

Atentie, aceste exercitii nu sunt recomandate femeilor carora medicul le-a prescris odihna in timpul sarcinii; gravidelor care sufera de placenta praevia (sangerari vaginale sau placenta inserata jos); gravidelor cu sarcina multipla; gravidelor care au scurgeri ale lichidului amniotic si celor care sufera de insuficienta cervicala, atunci cand cervixul se deschide inainte de termen sau in absenta travaliului.

Citeste si Se apropie travaliul? Iata cateva lucruri pe care nu multi ti e spun

Autor: Andreea Borcila