Esti insarcinata? Atentie la produsele de curatenie!

In general, femeile insarcinate au foarte mare grija de sanatatea lor si nu se expun cu buna stiinta la niciun risc care le-ar putea afecta propria sanatatea sau pe cea a bebelusului din burtica. Cu toate acestea, cele mai multe trec cu vederea faptul ca multe activitati, aparent inofensive, le pot pune sanatatea in pericol. O astfel de activitate o reprezinta curatenia casei. Esti insarcinata? Atentie la produsele de curatenie!

Folosirea unor produse de curatat neadecvate in timpul sarcinii poate avea repercursiuni grave asupra fatului, inducand serioase probleme respiratorii inca de la nastere. Se presupune ca un produs de curatare este sigur daca nu are nicio eticheta de avertizare. In realitate, lucrurile nu stau chiar asa.

Produsele de curatat sunt greu de suportat. O parte din ingrediente au efecte iritante asupra cailor respiratorii (acestea au un miros foarte puternic, inecacios) si pielii, ceea ce le poate crea adevarate probleme atat femeilor insarcinate, cat si bebelusilor din burtica. Astfel, copiii supusi la diferite substante chimice inca din perioada intrauterina sunt mult mai predispusi la afectiuni respiratorii ce pot degenera in astm. Una dintre cele mai nocive substante continute de produsele de curatat este hipocloritul de sodiu care are un efect iritant atat la nivel respirator, cat si la nivel cutanat.

Potrivit specialistilor, copiii pot fi afectati de vapori chiar si dupa o perioada foarte scurta de expunere. De aceea este esential ca in perioada sarcinii sa se acorde o atentie deosebita produselor de curatenie.

Spray-urile si substantele care se pulverizeaza sunt foarte periculoase pentru ca acestea imprastie si in aer o cantitate mare de substanta de curatare. Astfel, riscul de inhalare a substantelor daunatoare este mult mai mare de substanta de curatare. Cele mai indicate sunt solutiile cremoase care se toarna direct pe suprafata murdara. Amestecul de produse de curatat trebuie evitat, deoarece reactia chimica produsa poate fi extrem de toxica.

Alternativa naturala

Otetul, lamaia, bicarbonatul de sodiu sunt produse de curatat care nu dauneaza in niciun fel sanatatii si sunt la indemana oricui. Ele pot fi folosite cu incredere pentru a curata, a degresa si chiar indeparta mirosurile de pe diferite suprafete. Daca exista suprafete foarte murdare, care nu pot fi curatate decat cu substante chimice, trebuie luata in calcul folosirea unei masti de protectie. Rolul acesteia este de a bloca o parte din subtantele care pot fi inhalate si care cauzeaza probleme grave de sanatate.