Sfaturi de a te pregati pentru nastere. Partea 1.

Esti insarcinata si ai impresia ca ai tot timpul din lume de a te pregati pentru aparitia unui (nou) copil in viata ta. Cu toate acestea, specialistii iti recomanda sa folosesti cu intelepciune toata aceasta perioada. Iata cele mai bune sfaturi pentru a te pregati pentru nastere. Partea 1.

Citeste si: Ce trebuie sa stii despre nasterea naturala dupa o cezariana. Avantaje, dezavantaje si recomandari

Informeaza-te despre procesul de nastere

“Din experienta mea, femeile insarcinate care se informeaza intens despre procesul de nastere sunt cele care au mai multe sanse de reusita atunci la nastere, dar si dupa” spune Glade Curtis, obstetrician si coautorul cartii “Your Pregnancy Week by Week” (“Sarcina ta saptamana cu saptamana”).

Citeste si: Trucuri ca sa faci travaliul mai usor de suportat

Cum te poti informa? Sa alegi un curs despre nastere, unde iti vor fi explicate stagiile travaliului, metode pentru controlul durerii in timpult ravaliului, exercitii si tehnici de respiratie, despre echipamentul medical folosit in timpul nasterii etc.

Exista diverse site-uri si platforme oficiale pe care poti gasi filmulete despre nasterea naturala, nasterea in apa, nasterea cu epidurala, prin cezariana etc.

O informare minutioasa te poate ajuta sa alegi care sunt preferintele tale in ceea ce priveste nasterea, care sunt optiunile, ce plan de nastere sa ai, precum si la ce sa te astepti in caz ca lucrurile nu vor decurge conform asteptarilor.

Citeste si: Irina Popescu: Recomandarile moasei pentru nasterea naturala

Discuta cu partenerul

Acesta este probabil unul dintre cele mai bune sfaturi oferite unei femei insarcinate. Este important sa discuti cu partenerul tau despre cum te poate ajuta in timpul travaliului. Sa nu te astepti sau sa presupui ca partenerul va sti ce trebuie sa faca in timpul nasterii! La fel de important este sa discuti si despre prima perioada de dupa aparitia bebelusului (despre impartirea responsabilitatilor prin casa, despre cum te-ar putea ajuta sau iti poate oferi suportul daca vei alege sa alaptezi, chiar si alegerea numelui bebelusului sau despre botezul micutului puteti discuta etc).

Citeste si: Cum poti sa ai nasterea pe care ti-o doresti cu adevarat?

Discuta si cu alte mamici

Maternitatea aduce numeroase schimbari: pe unele le intuiesti, iar despre altele nici prin gand nu-ti vin, de aceea este important sa discuti si cu alte femei care sunt mamici si care sunt dispuse sa-ti ofere deschis si sincer cat mai multe informatii. Exista multe subiecte care pot fi inconfortabile, precum: intrebarile legate de lohiile de dupa nastere, despre incontinent urinara, despre cicatricea de dupa cezariana, despre depresia postpartum, despre scaderea libidoului etc.

S-ar putea ca experientele unei mame sa fie total diferite de experientele alei mame, dar afland anumite informatii iti pot reduce anumite stari si socuri de dupa.

Daca o prietena incepe sa-ti povesteasca despre experienta nefericita de nastere a verisoarei de gradul trei, opreste-o cu blandete, rugand-o sa-ti sugereze mai bine cateva braduri de scutece sau alte articole utile pentru bebelus.

Citeste si: Recuperarea de dupa nastere: lucruri despre care prea putini vorbesc