Sfaturi de la o doula pentru un travaliu mai usor

Daca iti doresti sa nasti natural, atunci clar vei avea nevoie de cateva metode care sa te ajute sa poti gestiona durerea din travaliu. Afla aici ce sfaturi iti ofera o doula, astfel incat sa ai parte de un travaliu mai usor, indiferent ca este vorba despre unul nemedicamentos sau medicamentos.

Suportul

Cele mai multe femei, dar si specialisti sustin ca prezenta a cel putin unei persoane de incredere in timpul travaliului si la nastere le ajuta sa gestioneze mai usor durerea, dar si sa aiba parte de o nastere mai usoara, scrie babygaga.com. In cele mai multe dintre situatii suportul este dat de partenerul, o prietena, o ruda sau doula.

Citeste si: Doula, persoana disponibila in travaliul nasterii doar pentru tine

Hidroterapia

Apa calda poate face minuni in travaliu, poate reduce semnificativ durerile din timpul contractiilor, iti aduce mai mult confort si iti ajuta corpul sa se relaxeze. Iar in multe cazuri, hidroterapia ajuta la grabirea procesului de dilatare a colului uterin si la un travaliu mai scurt.

Cu toate acestea este important ca apa sa nu fie prea fierbinte, fiindca ar putea produce un efect invers, in loc de relaxare sa streseze gravida care se afla in travaliu.

Masajul

Atingerea si masajul in timpul travaliului este o alta metoda care s-a dovedit a fi una eficienta atunci cand este vorba despre gestionarea durerii din travaliu. Atingerile usoare, masajul lejer pe anumite parti ale corpului pot elibera endorfine in organism, care ajuta la relaxarea gravidei. Acest lucru nu inseamna ca ,,echipa” ta de travaliu ar trebui sa includa si un expert in masaj. O doula blanda sau partenerul tau te pot ajuta cu cateva atingeri usoare sau presand incet, astfel incat sa-ti aduca ceva mai mult confort in timpul travaliului. Recomandarea ar fi ca sa se discute in saptamanile dinaintea nasterii despre care sunt atingerile care ajuta si care sunt cele care ar trebui evitate.

Citeste si: Esti in travaliu? Excelent! Iata cateva lucruri pe care sa nu le faci

Exercitiile de respiratie

Acestea nu inseamna sa faci nu stiu ce exercitii complicate, cat sa incerci ca acestea sa fie cat mai controlate (avand grija sa nu te hiperventilezi!).

Diferite pozitii

Pe masura ce travaliul progreseaza, incearca diverse pozitii pana observi ca una te ajuta in mod special sa te simti confortabil.

Autor: Inga Stoian

Citeste si: La ce lucruri se gandeste o femeie aflata in travaliu?