100 de kilometri de parcurs pentru 400 de copii din centrele Autism Voice! Vii si tu?

Realizatorul radio, Memo Vrinceanu, Daniel Osmanovici, blogger de parenting, ultramaratonistul Andrei Gligor si rugbystul participant la curse de alergare in fotoliu rulant, George Balta, vor strange fonduri pentru copiii din cadrul Autism Voice printr-un proiect inedit: 100 K Walk din Bucuresti pana in Ploiesti si retur. 100 de kilometri de parcurs pentru 400 de copii din centrele Autism Voice! Vii si tu?

Citeste si: Marius Manole este primul care devine VOCEA copiilor cu autism

Startul marsului va fi pe 16 noiembrie, de la ora 07:00, din zona Arcului de Triumf, iar cei patru isi propun sa parcurga 100 de kilometri pana in Ploiesti si retur.

Fiecare kilometru parcurs se va transforma intr-o ora de terapie pentru cei 400 de copii din cadrul centrelor Autism Voice.

Costul unei ore de terapie este de 55 de lei, iar scopul nostru e ca tot mai multi oameni sa se alature acestui demers aflat la prima editie. Este o actiune curajoasa si ne bucura foarte tare faptul ca Memo, Andrei, George si Daniel si-au luat acest angajament fata de copiii cu autism. Prin pasi mici, putem oferi terapie gratuita micutilor cu tulburare din spectul autist”, a precizat Anca Dumitrescu, presedintele Autism Voice.

Evenimentul 100K Walk isi propune sa stranga un numar cat mai mare de oameni care pot dona fie direct aici , fie mergand un numar cat mai mare de kilometri din cei 100 sau chiar pe toti prin mers sau alergare. T

Toti cei care vor sa ajute cu un anumit numar de kilometri, vor trebui sa-si incarce activitatea pe Strava, in intervalul 16 -17 noiembrie, si sa se asigure ca s-au alaturat clubului 100K Walk.

Pentru a avea mai multe sanse de recuperare, un copil cu autism trebuie sa faca intre 2 si 4 ore de terapie pe zi, iar costul lunar al terapiei variaza intre 2500 si 7000 de lei. Mai multe detalii despre eveniment gasiti aici

Despre initiatorii 100K Walk

Sebastian (Memo) Vrinceanu este realizator de radio si maestru biclofonist si tot el este cel care reface simbolic drumul spre o lume mai buna pe care l-a parcurs in urma cu 20 de ani. De aceasta data, drumul pe care-l va face este pentru o lume mai incluziva, in care vocea celor mici si izolati trebuie sa se faca auzita cu putere.

Daniel Osmanovici este calit intr-ale “taticiei” si este un mare sustinator al cauzelor umanitare prin activitati sportive. El stie ca poate sa duca la bun sfarsit acest drum, mai ales dupa cele 37 de ore petrecute in direct pentru Kassandra. Daniel doreste sa demonstreze ca sta in puterea oricaruia dintre noi sa contribuie la un viitor mai bun pentru noi toti.

Andrei Gligor este un ultramaratonist de fapte bune care a alergat pe toate continentele. Pentru el va fi ultraprovocator sa mearga 100 km, el fiind obisnuit sa alerge chiar si pe distante de 520k. Lui Andrei ii va reveni misiunea de a-i tine in priza pe ceilalti trei prieteni care-l insotesc in aceasta calatorie inedita.

George Balta este sportiv de performanta, campion si vice-campion national de rugby. George stie foarte bine cum sa transforme frica in curiozitate, iar de cinci ani participa la curse de alergare in scaunul cu rotile, maratoane si semi-maratoane pentru a ajuta copiii aflati in suferinta.

Despre Autism Voice

Autism Voice a fost infiintata in anul 2008 si este prima asociatie specializata in recuperarea copiilor cu autism care a introdus in Romania posibilitatea formarii specializate ABA a terapeutilor, iar astazi este singura institutie din Romania care ofera cursuri de formare continua acreditate de catre BACB (Behavior Analyst Certification Board).

Citeste si: Autism Voice lanseaza „Cuvantul care aduce cuvinte”: 50.000 de sms-uri pentru 200 de copii!