150 de copii nu merg la o școală din Dâmbovița din cauza unui elev de 9 ani care are un comportament agresiv

Un caz neobișnuit la o școala din Valea Voievozilor, comuna Răzvad, județul Dâmbovița a atras atenția presei în ultimele zile: 150 de copii nu merg la o școală din Dâmbovița din cauza unui elev de 9 ani care are un comportament agresiv. Toți părinții au decis să-și retragă copiii de la această școală din cauza unui elev de clasa a III-a, care a fost mutat recent în unitatea de învățământ, prin decizia Inspectoratului Școlar Dâmbovița. Astfel, de luni, 6 martie, acest copil este singurul care vine la ore și căruia îi predă învățătoarea.

imagine youtube/ Columna TV

Părinții tuturor elevilor din școală au constituit un grup și au anunțat că refuză să lase la școală copiii, de frică să nu fie agresați de acest elev, de aceea au organizat mai multe proteste în fața școlii, cerând conducerii și Inspectoratului Școlar să ia măsuri.

“Noi, părinții în continuare suntem pe poziție. Nici ieri nu au fost copiii în școală, nici astăzi (n. red marți, 7 martie) copiii noștri nu sunt în școală. Nu știu ce se va întâmpla și vrem să se rezolve situația, practic. Mutând copilul de la o școală la alta nu rezolvi situația. Noi suntem o școală mică, vrem să fim în continuare liniștiți. Nu îl vrem în școală. S-a iscat un scandal, plecând de la școala Coresi. Nu suntem împotriva nimănui. Noi suntem nemulțumiți de hotărârea ISJ, care, din informațiile mele, a hotărât transferul la școala noastră, și gata. Adică n-am fost anunțați”, s-a plâns sub protecția anonimatului un părinte, potrivit edupedu.ro.

Potrivit conducerii școlii unde a fost transferat elevul cu comportament agresiv, nu este un copil cu cerințe speciale, iar din punct de vedere legal ar fi luat toate măsurile necesare (observație, mustrare, scăderea notei la purtare).

Am luat toate măsurile pe care legea ni le permite și în speță la nivelul lui de vârstă. Tot ce se poate aplica ca sancțiune este observația, mustrarea scrisă însoțită de scăderea notei la purtare. Cu fiecare sancțiune pe care am aplicat-o, comportamentul copilului a devenit și mai violent. Deși copilul nu este certificat cu cerințe educaționale speciale, în permanență, minim un adult din instituția școlară se află în preajma sa. Din nefericire, uneori suntem 3, 4, 5, 6 și nu reușim să facem față”, a declarat directoarea școlii Gimnaziale Coresi, Georgeta Gogeanu, potrivit sursei citate anterior.

Grupul de părinți au organizat și joi, 9 martie un protest, specificând că “nu se protestează împotriva elevului în cauză, ci considerăm că un mediu nou nu este benefic pentru el.”, se anunță în postarea referitoare la protest.