58 de persoane sunt bănuite de încasare ilegală a unor indemnizații de creștere a copilului și urmează să fie audiate

58 de persoane sunt bănuite de încasare ilegală a unor indemnizații de creștere a copilului și urmează să fie audiate marți, 23 mai, prejudiciul fiind de 5.500.000 de lei, potrivit Poliției Capitalei. Citește aici mai multe. 

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 1 vor pune marți în aplicare 58 de mandate de aducere (55 în București, 3 în județul Ilfov), emise pe numele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, uz de fals și fals în declarații.

”În fapt, în perioada 2020 – 2021, persoanele bănuite ar fi indus în eroare o instituție publică cu privire la îndeplinirea condițiilor pentru obținerea indemnizației de creștere a copilului. Acestea ar fi prezentat, ca adevărate, împrejurări mincinoase legate fie de calitatea de angajat, fie de cuantumul veniturilor obținute. Prejudiciul total este de aproximativ 5.500.000 de lei.” anunță poliția, care a fost sesizată de Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială, în urma unor nereguli cu privire la cuantum sau perioada prin verificări făcute de agenție la ITM sau ANAF, potrivit mediafax.ro.

Atunci când intrau în perioada de creștere a copilului, mamele bănuite prezentau hârtii eliberate de anumite firme cum că ar avea salariu mare sau lucrează de mult timp ca să primească indemnizația.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, uz de fals și fals în declarații, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.