90 copii au murit până acum în războiul din Ucraina

Nouăzeci de copii au murit și peste 100 au fost răniți în Ucraina de când Rusia a invadat pe 24 februarie, a anunțat luni procuratura generală ucraineană, potrivit Reuters.

„Cel mai mare număr de victime se află în regiunile Kiev, Harkov, Donețk, Cernihiv, Sumi, Herson, Mykolayiv și Jytomyr.” se arată în comunicat. Bombardamentele au afectat 379 de instituții de învățământ, dintre care 59 au fost complet distruse. Cel mai mare număr de distrugeri în regiunea Donețk – 119 instituții de învățământ. În Mykolayiv – 30, Sumy – 28, Kiev – 35, Kherson – 21, în capitală – 24. (…) Aceste cifre nu sunt definitive, din cauza incapacității de a verifica locurile în care forțele armate ruse desfășoară ostilități active și în teritoriile ocupate temporar” potrivit procuraturii generale ucrainene.

Reuters susține că nu poate verifica momentan informațiile. Rusia neagă că a vizat civili în ceea ce numește o „operațiune specială” de demilitarizare și „deznazificare” a Ucrainei.

În prezent, pe teritoriul României se află 75.081 de cetățeni ucraineni, dintre care 29.385 sunt copii, potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului Dan Cărbunaru.

Citește și: O fetiță de 6 ani a fost ucisă în timpul bombardamentelor din Ucraina