A fost confirmat cu flurona și un bebeluș de doar cinci luni din Suceava

A fost confirmat cu flurona și un bebeluș de doar cinci luni din Suceava. Chiar dacă starea micuțului nu este una îngrijorătoare și sunt puține cazuri confirmate cu flurona, medicii atenționează că în această perioadă ”circulă” diverse virusuri care pot duce la infecțiie respiratorii complicate.

După ce părinții unui bebeluș de cinci luni din Suceava au observat că micuțul nu se simte bine și că are o febră mare, au mers de urgență la Spital unde medicii l-au testat pentru dublă infectare, iar rezultatul a fost concludent: beblușul a fost confirmat atât cu gripă cât și cu Covid-19, potrivit Digi24.ro.

Copilul nu are insuficiență respiratorie și nici altă problemă de sănătate, astfel că medicii sunt optimiști în privința stării lui de sănătate, dar va rămâne internat câteva zile la spital.

Cum îi spune şi numele, flurona înseamnă flu şi rona, înseamnă că avem concomitent două virusuri, gripal, flu, rona, de la corona. Am avut câteva cazuri, este adevărat că foarte puţine” a explicat Dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din București, potrivit news.ro.

Atenție! Simptomele unei infecții severe  la bebeluși care necesită asistență medicală imediată includ:

  • Febră mare (peste 39 C)
  • Respirație accelerată;
  • Dificultăți de respirație;
  • Cianoză (decolorare albăstruie a pielii);
  • Apnee