Ancheta la Gradinita nr. 42 din Capitala. Fetita cu tulburari de spectru autist, inchisa intr-o clasa goala

O fetita cu tulburari de spectru autist care frecventeaza Gradinita nr. 42 din Capitala a fost inchisa intr-o clasa goala in timp ce in institutie se afla o inspectie. Inspectoratul scolar a deschis o ancheta interna, catalogand gestul ca fiind unul grav.

Vezi si Directoarea si educatoarele de la Gradinita „Micul Regat” Constanta, condamnate la inchisoare cu suspendare

,,S-a tinut intr-o clasa goala. Eu stiu ca mesajul care a fost transmis cu o seara inainte a fost acela ca acel copil sa nu vina la gradinita, dar urmeaza sa cercetam. (…) Ne-am autosesizat ca urmare a informatiilor si am cerut o nota conducerii gradinitei si s-a decis constituirea unei comisii de cercetare la nivelul gradinitei. (…) Noi avem obligatia sa respectam, sa urmarim, respectarea cadrului juridic legal al acestei cercetari”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Marian Banu.

De asemenea, Marian Banu sustine ca gestul a incalcat grav dreptul la educatie al copilului.

,,Inspectoratul scolar nu este si nu va fi niciodata de acord cu asemenea metode de a discrimina elevii cu cerinte speciale. S-a incalcat grav dreptul la educatie si dreptul copiilor care au cerinte speciale la educatie. (…) Nu vom fi de acord cu asemenea metode, indiferent daca doamna educatoare are definitivat sau gradul I. Nu trebuia sa procedeze asa sau sa transmita acel mesaj mamei in care sa o sfatuiasca sa tina copilul acasa”, a explicat Marian Banu.

Situatia s-a aflat dupa ce matusa unei fetite a postat pe pagina ei de Facebook intreaga situatie, explicand faptul ca educatoarea i-a recomandat sa tina copilul acasa. De asemenea, a fost postata si conversatia dintre educatoare si mama copilului. Cadrul didactic ii spune parintelui ca vor mai fi 2-3 copii, in cazul in care vor fi prezenti, si vor sta cu o alta educatoare. Intrebata de ce, profesoara a spus ca “avem inspectie”.

,,Tamara are 5 ani, este inteligenta, stie alfabetul, spune poezii, picteaza, vorbeste engleza, are fantezie. Nu este un copil problema, nu este agresiva. Deci, educatoarea nu trebuie sa depuna vreun efort in plus”, a postat pe Facebook matusa fetitei.

De asemenea, in postare este specificat si faptul ca educatoarea a fost instruita.

,,Domnisoara educatoare a fost, fara indoiala, bine instruita in prealabil. Deci totul merge zeiss. Cel putin doi copii lipsesc din grupa domnisoarei. (…) De ce? Pai e inspectie iar Tamara are TSA (N.R. – tulburare de spectru autist) si prin urmare nu corespunde standardelor in vigoare”, a mai scris matusa copilei.

Citeste si Ancheta dupa ce mama unei fetite a reclamat ca fiica ei a fost bruscata la cresa

Sursa: Mediafax