Ancheta la o cresa pentru rele tratamente asupra copiilor

Ancheta la o cresa pentru rele tratamente asupra copiilor a demarat dupa ce parintii unor copii acuza o educatoare si o ingrijitoare ca le-au jignit copiii, spunandu-le „putori” sau i-au amenintat cu bataia. Acestia au inregistrat modul in care femeile se comporta cu micutii si au reclamat situatia la politie, fiind deschisa o ancheta la cresa din Alba Iulia.

Citeste si Cinci copii au murit in urma unui incendiu izbucnit la o cresa

Potrivit IPJ Alba, au fost depuse sesizari privind comportamentul unei educatoare si unei ingrijitoare fata de copiii inscrisi la o cresa din Alba Iulia. Parintii reclama faptul ca acestea vorbesc urat cu copiii.

„La Politia Municipiului Alba Iulia au fost depuse doua sesizari din partea unor parinti ai caror copii frecventeaza cresa respectiva. In urma cercetarilor s-a stabilit ca faptele sesizate ar putea intruni elementele constitutive ale infractiunii de rele tratamente aplicate asupra minorului si a fost intocmit un dosar penal. In aceasta faza a cercetarilor este vorba despre cercetarea faptei, adica cercetarile sunt in rem”, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Alba, Luminita Prodan.

Reprezentantul IPJ Alba a mai spus ca parintii au reclamat un limbaj inadecvat, agresiv, si chiar acte de violenta asupra minorilor.

In inregistrarile facute de parinti se aud expresii ca: „Du-te la olita, putoare!”, „Mai potoleste-te odata, ca ma disperi!”, „Ma disperi deja!”, „Lasa piciorul jos, ca o capeti!”.

Sursa: Mediafax

Citeste si Ancheta la o cresa, dupa ce doua educatoare ar fi agresat doi copii