Anul acesta elevii nu vor oferi martisoare si flori de 1 si 8 martie?

Anul acesta elevii nu vor oferi martisoare si flori de 1 si 8 martie, nici profesorilor, nici colegelor de clasa, pentru ca ordinul comun al ministrilor Educatiei si Sanatatii, prevede ca este interzis schimbul de obiecte personale si nu sunt prevazute exceptii pentru aceste zile, altfel s-ar incalca normele epidemiologice stabilite ca sa impiedice infectarea cu noul coronavirus.

Decizia a fost confirmata de secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Sorin Ion, care sustine ca se pot oferi felicitari si martisoare virtuale, potrivit Europa Libera.

“Trebuie sa respectam legea, asa cum este. Nu cred ca cineva va da o derogare de la ordinul comun si sa spunem ca se interzice schimbul de obiecte persoanele, mai putin martisoare si flori. Stiu, o sa parem antipatici, dar, in primul rand, noi discutam despre protectia si sanatatea copiilor”, a declarat secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar, Sorin Ion, pentru sursa citata.

Pe de alta parte, Alexandru Rafila, reprezentantul Romaniei la OMS Romania sustine ca aceasta decizie de a nu oferi martisoare si flori este una “exagerata”. “Una este un obiect personal, pe care il folosesti in mod curent, pe care nu ai voie sa il schimbi cu altcineva si altceva este daca discutam despre un martisor sau o floare, ele sunt ambulate” a spus Alexandru Rafila, la Europa Libera, explicand ca, de fapt, important este “sa evitam imbratisarile cand oferim un martisor sau o floare” si sa ne spalam pe maini inainte si dupa oferirea acestora.