Anul scolar 2019-2020 ar putea incepe cu o saptamana mai devreme

Anul scolar 2019-2020 ar putea incepe cu o saptamana mai devreme, adica in data de 9 septembrie 2019, au spus membrii Asociatiei Elevilor din Constanta, dupa ce au discutat la Ministerul Educatiei Nationale (MEN) in Comisia de Dialog Social. Secretarul de stat Gigel Paraschiv spune ca decizia va fi analizata.

Vezi si Sistem in premiera de identificare a elevilor care abandoneaza scoala

Exista posibilitatea ca urmatorul an scolar, adica 2019-2020, sa inceapa in data de 9 septembrie, nu pe 16 asa cum propusese anterior Ministerul Educatiei Nationale. Initiativa apartine Asociatiei Elevilor si au anuntat-o in cadrul Comisiei de Dialog Social din cadrul Ministerului.

,,Am solicitat ca programa scolara sa fie mai ridicata. Propunerea Ministerului a fost ca scoala sa inceapa pe 16 septembrie si sa se termine pe 19 iunie. In cadrul sedintei am solicitat ca elevii sa inceapa scoala in data de 9 septembrie si sa se incheie la 12 iunie”, a spus presedintele Asociatiei Elevilor din Constanta, Andrei Mihai Tanase.

Initiatorii ideii spun ca, in aceste conditii, elevii care inscrisi pentru examenul de Bacalaureat ar putea sa sustina proba mai devreme, astfel incat sa nu sa se confrunte cu temperaturile inalte.

,,Bacalaureatul are loc dupa o saptamana de la incheierea anului scolar si in sensul acesta s-ar fi ajuns ca elevii sa sustina examenele pe la mijlocul lunii iulie cand conditiile de temperatura sunt foarte ridicate, vorbim de 34-35 de grade in unele regiuni, iar scolile nu sunt dotate cu aparate de aer conditionat”, a explicat Andrei Mihai Tanase.

De cealalta parte, secretarul de stat in Ministerul Educatiei Nationale Gigel Paraschiv spune ca in cadrul institutiei va fi analizata propunerea si vor anunta decizia ,,cat mai curand”.

,,Decizia va fi luata cand va aparea Ordinul de ministru referitor la structura anului scolar. (…) Am retinut propunerea, analizam si venim cu raspunsul. Nu este luata inca o decizie”, a explicat Gigel Paraschiv.

Potrivit proiectului de ordine al Ministerului Educatiei Nationale, publicat in data de 12 februarie, anul scolar 2019-2020 incepe in data de 16 septembrie 2019 si se termina pe 19 iunie 2020.

Citeste si Hai sa vorbim despre pauzele de la scoala!

Sursa: Mediafax